Danske Regioner har besluttet at etablere en ny instans, Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin, KRIS, der især skal tage sig af vurdering af nye lægemidler til kræftbehandling. Det er holdningen hos Lægevidenskabelige Selskaber, LVS, der repræsenterer 121 videnskabelige selskaber, at KRIS er en helt overflødig knopskydning af institutioner på et område, hvor vi allerede har RADS, Rådet for anvendelse af dyr sygehusmedicin, og netop har etableret en national organisation for indførelse af NKR, nationale kliniske retningslinjer. Etableringen af endnu en...

Masteruddannelsen i personlig medicin mangler fokus på udvikling og anvendelse af lægemidler Den individuelt tilpassede farmakoterapi spiller en stadig større rolle i patientbehandlingen, men det ser ikke ud til, at det i tilstrækkelig grad afspejles i den danske masteruddannelse i personlig medicin, skriver to farmaceuter.
2 kommentarerKRIS og RADS er til for patienternes bedste Det er faktisk således, at vi i Danmark – sammenlignet med Sverige, Norge og Storbritannien – er utroligt hurtige til at indføre nye lægemidler på de behandlende sygehusafdelinger.
Skriv en kommentarKommunerne skal tage deres ansvar alvorligt Mange kommuner bruger stadig tvivlsomme og uvidenskabelige metoder
Skriv en kommentarKender regionerne deres besøgelsestid? RLTN er sendt i byen med et forhandlingsmandat, som tydeligvis blot er en sammenskrivning af de fem regioners ønsker, pakket ind i en fernis af Rigsrevisionens kritik
Skriv en kommentarEr regionerne kunde eller arbejdsgiver? Danske Regioner vil have fordelene som både arbejdsgiver og kunde – men den går altså ikke
Skriv en kommentar
Har vi sat ræven til at vogte gæs? RADS har — indtil nu — leveret en kvalitetspræstation, i modsætning til Medicintilskudsnævnet, der savner kvalitet i sine beslutninger.
Skriv en kommentar
Ansættelsesstop i Region Hovedstaden rammer drift og uddannelse: Tvang er ikke vejen frem DEBAT: Region Hovedstadens ansættelsesstop er et ineffektivt og kortsigtet greb. Hvis Region Sjælland skal tiltrække flere læger, må løsningen være bedre arbejdsvilkår, skriver to regionsrådsmedlemmer fra Hovedstaden.
1 kommentar
I lyset af Region Østdanmark: Brystkirurgi skal forblive et selvstændigt fagområde DEBAT: Hvis Danmark også i fremtiden skal ligge i toppen på brystkræftområdet, er det vigtigt at huske, at brystkirurgien skal forblive et selvstændigt fagområde, og at centralisering og nærhed godt kan gå hånd i hånd, skriver Henrik Flyger, cheflæge, Afdeling for Brystkirurgi på Herlev og Gentofte Hospital.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen: ADHD- og autismeklinikker er en dårlig idé, men reaktionen vidner om lys forude DEBAT: Hvis vi kan blive enige om at styrke den samlede behandlingskapacitet i psykiatrien, i stedet for at fortsætte med splittede, kortsigtede løsninger, har vi virkelig mulighed for at skabe noget varigt og meningsfuldt for vores patienter, mener Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
3 kommentarer