Lange sagsbehandlingstider lammer forskningen i Region Hovedstaden

Sidste år overskred hovedstadens videnskabsetiske komiteer sagsbehandlingstiden i mere end ni ud af ti sager. Problemerne med lange ventetider går flere år tilbage og har allerede kostet forskningssamarbejder, tid og penge. Nu vil regionen komme sagsbunkerne til livs.

*|INTERESTED:Temaer:Psykiatri|*

Ungementorer skal hjælpe patienter i psykiatrien

Projekt skal gøre psykiatrien mere ‘ungevenlig’ med ansættelsen af ungementorer, der skal være med til at fremme recovery-processen hos unge i behandling i Region Hovedstadens Psykiatri. Ungementorerne har selv haft et behandlingsforløb i Børne- og Ungdomspsykiatrien og skal nu hjælpe andre unge på vej tilbage mod et almindeligt ungdomsliv.

Annonce

Børne- og ungdomspsykiaters nødråb giver ekko

Ressourcerne mangler i psykiatrien i forhold til at tilbyde unge og deres familier den hjælp, de har brug for. Det er ingen nyhed. Men en kronik fra en læge har den seneste tid på tværs af platforme samlet mange stemmer under hashtagget #DetErOgsåMig. Forperson for BUP bakker op og håber, at politikerne lytter.

Ad

Nye tal: Udredningsretten er under hårdt pres i børne- og ungdomspsykiatrien

Færre speciallæger og markant flere henvisninger end tidligere år har sat børne- og ungdomspsykiatrien under gevaldigt pres i hele landet. Udviklingen kan nu for alvor aflæses i overholdelsen af udredningsretten, der overskrides i mere end 40 pct. af forløbene på landsplan. Det viser de seneste tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Cancer|*

App hjælper læger med at stille prognose for patienter med CLL

Forskere og læger fra Københavns Universitet og Rigshospitalet har udviklet en app, der kan assistere læger med at stille en prognose for patienter med kronisk lymfatisk leukæmi. Modellen bag appen kan også bruges til at lave bedre lægemiddelforsøg.

Annonce

Ad

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Hjerter|*
Annonce

*|END:INTERESTED|*

Hvad blev der af Ulrich?

Går du i kødet – især offentligt – på dine foresatte, så kan det være en god ide at vente, til du har dit på det tørre såvel karrieremæssigt som økonomisk. Sådan lyder budskabet fra den i dag multibeskæftigede Ulrich Fredberg, som tidligere var ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg.

Annonce

Annonce

Slut med tutorlæger på Vestlolland: »Hvis der ikke engang er plads til os yngre læger, kommer der jo ingen nye læger til«

Læger under uddannelse udgør en vigtig brik i de kommende år, hvor mange praktiserende læger går på pension og fortsat udfordrer lægedækningen flere steder i landet. Men på Lolland, det mest lægefattige område i Danmark, er situationen nu så kritisk, at der ikke er en eneste tutorlæge tilbage vest for Maribo. Fødekæden synes dermed at være brudt.

Ad

2,5 mio. danskere bliver tilbudt revaccination til efteråret

Først skal særligt sårbare og ældre tilbydes et fjerde vaccinestik mod COVID-19, og fra 1. oktober tilbydes alle over 50 år et boosterstik. Det kom frem på dagens coronapressemøde, hvor sundhedsministeren også løftede sløret for at der er en ny coronapille på vej.

Ad

Fra rockstjernedrømme til visionær børnelæge

Morten Schrøder var som ung ved at ende som rockmusiker, men er i dag børnelæge. Musikken fylder stadig meget i den aktive læges liv, som også fylder livet med meget andet kultur.

»Mit ambitionsniveau har ikke rykket sig en tøddel«

Da Henrik Sillesen sidste år i en alder af 65 år stoppede som karkirurgisk klinikchef på Rigshospitalet, var det ikke for at gå på pension. Det var for at gå en helt ny karrierevej. Nu er han medical director hos Novo Nordisk Fonden, hvor han står i spidsen for et nyt fokusområde, og vejen til indflydelse er lidt længere, end han har været vant til.

Annonce

Allan Flyvbjerg takker af og ser frem til sit otium

Pensionisttilværelsen venter inden længe for centerdirektør Allan Flyvbjerg, der i en alder af 63 år stopper på Steno Diabetes Center Copenhagen til september. En af hovedårsagerne er mere tid med familien.

Yvonne og radiologien

Et stigende antal radiologiske opgaver og et faldende antal uddannede radiologer betyder, at radiologien i det danske sundhedsvæsen mildest talt ikke har det ret godt. Der er brug for langsigtet planlægning og løsninger her og nu.

Sundhedsreformen bliver en udfordring

Der er mange opgaver, der skal løses, for at sundhedsreformen kan komme i mål. Her bliver viljen til at samarbejde på tværs af sektorer, fagligheder og patienter og pårørende central.

Se flere jobs