Ny viden fra et dansk studie kan hjælpe med at udpege for tidligt fødte børn, der har behov for ekstra tid i respirator. Den hyppigste årsag til sygdom og død hos for tidligt fødte børn er Respiratorisk Distress Syndrom (RDS), som medfører alvorligt vejrtrækningsbesvær. Tilstanden skyldes mangel på stoffet surfaktant, som bevirker, at lungerne kan holdes udfoldet. RDS behandles bl.a. ved at give barnet surfaktant i lungerne via et rør i barnets luftveje. Røret fjernes, hvis muligt, umiddelbart herefter. Nogle...
Antibiotika til børn kan øge risiko for infektioner Forkert brug af antibiotika kan udsætte børn for en unødvendig risiko for alvorlige infektioner, mener forskere.
Skriv en kommentar
Astmabørn er født med reduceret lungefunktion Resultater af undersøgelse fra Dansk Børneastma Center øger fokus på de påvirkninger gravide udsættes for under svangerskabet
Skriv en kommentarMors antibiotika kan give barnet astma Børn af mødre, der har indtager antibiotika under graviditeten, har 20 pct. højere risiko for at udvikle astma.
Skriv en kommentar
Overlæge: Småbørn med akutte astmasymptomer skal behandles med hurtigtvirkende beta2-agonister Et dansk studie viser, at det gavner helt små børn under seks år, hvis de ved akutte astmasymptomer behandles med hurtigtvirkende beta2-agonister. Det bør være standard i behandlingen af små børn med astmasymptomer, i stedet for at vi prøver at gætte os frem til, hvem der skal have denne form for behandling, og hvem der ikke skal, siger overlæge og lærestolsprofessor Bo Chawes.
Skriv en kommentar
Dette var de mest opsigtsvækkende danske bidrag til stor mikrobiologi- og infektionskongres ESCMID 2024 er slut, og vi ser tilbage på det, som de danske forskere bragte med til kongressen.
Skriv en kommentar
Forsker ser stort potentiale i at tracke virus i spildevand ESCMID: Siden coronapandemien har Statens Serum Institut overvåget dansk spildevand for COVID-19-virus. Overvågning af virus gennem spildevand rummer et enormt potentiale, men vi skal have det udbygget og også synkroniseret på tværs af landegrænser, fortæller forsker.
Skriv en kommentar
Nye behandlinger til tuberkulose og irritabel tarmsyndrom var blandt tophistorierne på andendagen af ESCMID Global ESCMID: Andendagen bød blandt andet på en ny cocktail til behandling af personer med irritabel tarmsyndrom, foruroligende tal for smitte med mæslinger og en immunstyrkende behandling til personer med tuberkulose.
Skriv en kommentar
Klimaforandringer og antibiotikaresistens var i fokus på første dag af ESCMID Global ESCMID: Klimaforandringerne vil betyde, at milliarder af mennesker vil komme i risiko for malaria i fremtiden, samt at udviklingen af antibiotikaresistens vil ske hurtigere. Dette var nogle af nyhederne fra første dag på ESCMID Global.
Skriv en kommentar
Studie: Disse gener gør gruppe A streptokokker invasiv ESCMID: Forskere fra Statens Serum Institut har kortlagt, hvilke bakterielle gener der særligt spillede ind, da infektioner med gruppe A streptokokker blev invasive i den intense smittesæson forrige vinter.
Skriv en kommentar
Sådan går det danskere med dødelig lungeinfektion ESCMID: Lungeinfektioner med nontuberkuløse mykobakterier hører til sjældenhederne i Danmark, men flere og flere bliver smittet med bakterierne, som kan være svære at komme af med igen. Dansk forskningsresultat peger på et stort behov for nye behandlingsmuligheder til patientgruppen.
Skriv en kommentar
Ambulante besøg blandt børn med RSV leder til flere indlæggelser end ved omikron og influenza Et stort svensk studie i JAMA viser, at blandt børn, der må en tur forbi hospitalet med en infektion med RSV, bliver langt flere indlagt end blandt børn smittet med influenza eller SARS-CoV-2 omikron. Studiet peger på, hvor vigtigt det kan være, at man i forhold til børn i risiko følger anbefalingerne for vaccinering og andre beskyttende tiltag, siger læge og Karolinska-forsker bag studiet.
Skriv en kommentar