Patienter med fremskreden kronisk nyresygdom lider af forringet knoglekvalitet og knogletæthed. Det øger deres risiko for knoglebrud fire til seks gange i forhold til baggrundsbefolkningen. Alligevel er der på grund af kompleksiteten i forhold til diagnosticering og behandling af osteoporose hos patienter med fremskreden kronisk nyresygdom ingen klare retningslinjer for netop diagnose og behandling. Det efterlader denne patientgruppe i høj risiko for at blive ramt af et potentielt livstruende knoglebrud. I et forsøg på at skabe et paradigmeskifte inden for...
Herlev og Gentofte sparer tid ved at finde håndbrud med CT-scanner Nyt studie fra Herlev og Gentofte Hospital viser, at en CT-scanning er lige så god som MR-scanningen til at afklare knoglebrud i hånden. Det er en hurtigere procedure og er dermed til gavn for både patienter og hospital.
Skriv en kommentar
Ny målsætning: Nul hoftebrud i Nord Efter at det er lykkedes Region Nordjylland at nedbringe antallet af operationer for hoftebrud væsentligt, er målet nu også så vidt muligt at få has på de sidste. Det er til gengæld også det sværeste.
Skriv en kommentar
Talknusere i Aalborg skal sætte pris på knogleskørhed Et ph.d.-projekt på Aalborg Universitet vil beregne cost-benefit-effekten af en særlig indsats for at forebygge osteoporose. Analysen vil især prøve at måle og indregne kommunernes udgifter.
Skriv en kommentar
Aclasta kan ikke forhindre tab af knoglemineral ved pause fra Prolia Danske læger har undersøgt muligheden for at erstatte behandling med Prolia med Aclasta til patienter med knogleskørhed. Desværre ser det ikke ud til, at Aclasta kan forhindre tab af knoglemineral, når behandlingen erstatter behandling med Prolia, men forsøget har dog alligevel ført til behandlingsændring for nogle patienter på AUH.
Skriv en kommentar
Osteoporosepatienter skal have ens besked Videnscenter for Knoglesundhed har til både sundhedsprofessionelle og patienter udviklet materiale, der skal sikre, at osteoporosepatienter oplever en mere ensartet kommunikation, når det kommer til fysisk aktivitet.
Skriv en kommentarBehandling for knogleskørhed skader ikke ved smitte med COVID-19 Ny forskning viser, at medicin mod knogleskørhed ikke skader, hvis man er smittet med COVID-19. Muligvis kan nogle lægemidler endda også yde beskyttelse mod smitte med COVID-19 eller mod symptomerne på smitte. Forskere anbefaler yderligere undersøgelser.
2 kommentarer
Danskerne fortjener bedre forebyggelse og behandling af osteoporose Osteoporose kan være en både smertefuld og invaliderende sygdom, når knoglebruddene rammer, derfor er der brug for at se på mulighederne for opsporing og forebyggelse, skriver formand for Osteoporoseforeningen, Ulla Knappe, som reaktion på et debatindlæg fra betyrelsesmedlem i PLO, Trine Jeppesen
Skriv en kommentarNyt studie undersøger effekt af osteoporoseindsats Litteraturstudie foretaget i et samarbejde mellem Statens Institut for Folkesundhed og Videnscenter for Knoglesundhed, Sjællands Universitetshospital, skal undersøge, om mennesker med osteoporose har gavn af patientuddannelse.
Skriv en kommentar
Ny professor forsker i sammenhængen mellem de store folkesygdomme og nyreproblemer Jesper Nørgaard Bech er udnævnt som ny klinisk professor ved Medicinsk Afdeling på Hospitalsenheden Vest og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.
Skriv en kommentar
Kan nye kostråd skabe en generation af skøre knogler? Vi frygter at skabe en ny generation med øget risiko for knogleskørhed, hvis de nye, klimavenlige kostråd tolkes forkert, så kalkbehovet ikke dækkes gennem børn og unges kost.
Skriv en kommentar
Medicinrådet afviser lægemiddel til psoriasisgigt Guselkumab er et dårligere lægemiddel end den eksisterende behandling, mener Medicinrådet. Anbefalingen undrer Lars Erik Kristensen, forskningschef ved Parker Instituttet.
2 kommentarer