Flere nordjyske specialister skal fremover udveksle viden og erfaring med kinesiske kolleger, efter Aalborg Universitet og hjerte-lungekirurgisk afdeling i Aalborg har udvidet samarbejdet med Ningxia University Hospital i Kina. Det oplyser sygehuset i en pressemeddelelse. Samarbejdet blev etableret i 2011, og åbnede i første omgang op for klinisk erfaringsudveksling, udvikling og forskning inden for hjerteområdet. Nu udvides samarbejdet til at omfatte udveksling af flere faggrupper, sådan at danske kardiologer, thoraxanæstesiologer, operations- og anæstesisygeplejersker samt perfusionister sammen med hjertekirurger kan rejse til Kina. Aftalen åbner...

Ny målsætning: Nul hoftebrud i Nord Efter at det er lykkedes Region Nordjylland at nedbringe antallet af operationer for hoftebrud væsentligt, er målet nu også så vidt muligt at få has på de sidste. Det er til gengæld også det sværeste.
Skriv en kommentar
Ny professor skal løfte forskning og undervisning i børnesygdomme Søren Hagstrøm er blevet ansat som professor i pædiatri, børnesygdomme, ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Aalborg Sygehus bryder med Aarhus Universitetshospital Fra 1. januar 2013 vil Aalborg Sygehus ikke længere være en del af Aarhus Universiteshospital. I stedet skal sygehuset samarbejde med det lokale universitet og skifter dermed navn til Aalborg Universitetshospital.
Skriv en kommentar
DSIMs uddannelsespris går til overlæge på Aalborg Universitetshospital Uddannelsesansvarlig overlæge Trine Langfeldt Hagen er årets modtager af Dansk Selskab for Intern Medicins uddannelsespris. Hun blev indstillet til prisen grundet vedholdenhed, hårdt arbejde og et ufravigeligt fokus på uddannelse.
Skriv en kommentar
Vigtig lektie fra COVID-19: »Vi skal lytte mere til folk, der siger, at de har senfølger efter virussmitte« Det var den første variant af COVID-19, der stod bag langt de fleste tilfælde af senfølger i Danmark. Selvom der ikke længere er det store fokus på senfølger til COVID-19, er der stadig patienter, som ikke er sluppet af med dem endnu. Derfor er en af læringerne, at der generelt bør være større fokus på, at nogle mennesker udvikler senfølger efter virusinfektioner, siger forskningsleder og professor Lars Arendt-Nielsen fra Aalborg Universitetshospital.
1 kommentar
Fækal transplantation kan være svaret på diabetisk gastroenteropati Forskere jubler, efter de i et nyt studie har set lovende takter med fækal transplantation til patienter med diabetisk gastroenteropati. Det er første gang i 20 år, at vi ser et potentiale i en ny form for behandling til denne patientgruppe, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aalborg Universitetshospital stopper samarbejdet med omdiskuteret læge Region Nordjylland har besluttet at stoppe samarbejdet med en omdiskuteret røntgenlæge, som har arbejdet på Aalborg Universitetshospital i årevis som lægevikar. Det oplyser hospitalsdirektør Søren Pihlkjær Hjortshøj til Nordjyske.
Skriv en kommentar
Kunstfond støtter Aalborg Universitetshospital i sundhedsindsatsen En ny kunstfond skal støtte Aalborg Universitetshospital ved at inddrage kunst og kultur som en del af sundhedsindsatsen. Kunst og kulturelle tilbud skal supplere den traditionelle, faglige indsats mod sygdom, lyder ambitionen.
Skriv en kommentar
Smerter efter operation for lungekræft hæmmer patienterne i deres daglige aktiviteter Det er muligt, at patienterne bliver kureret, når de gennemgår en operation for lungekræft, men de postkirurgiske smerter kan blive kroniske og være begrænsende for daglige aktiviteter i lang tid efter operationen, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Almen praksis og lægevagten står for halvdelen af alle ambulancekald i Region Nordjylland For første gang har forskere undersøgt, hvem der egentlig bestiller ambulancer, og hvordan det går patienterne, når ambulancen bliver tilkaldt enten af en praktiserende læge eller lægevagten eller ved opkald til 112. Forskningen viser, at almen praksis står for næsten halvdelen af opkaldene, og det har indtil nu været et overset og ukendt tal, siger forsker.
1 kommentar