Forleden fik flere tusind læger så en oversigt over de tilfælde, hvor det er sket. Det er selvfølgeligt alvorligt – og væsentligt, at der bliver rettet op på denne mulighed for fejl i recepter. Det drejer sig om ca. 1.000 læger på hospitalerne, 1.000 læger i lægevagten og 2.000 læger i almen praksis. Dermed er der rundt regnet 15 edb-systemer, der har problemer i forhold til at arbejde sammen med FMK. Alle disse systemer har eksisteret i mange år, nogle er...

Sygehusenes it føles ikke særlig topklasseagtigt Uforståeligt, at regeringen kalder dansk sundheds-it for værende i international klasse. Sådan ser hverdagen på sygehuset ikke ud.
Skriv en kommentar
Grådig ulv eller venlig hyrdehund Regionerne vil ødelægge almen praksis med ultimative krav i overenskomstforhandlinger.
Skriv en kommentarDet er jo ikke lægens skyld, at folk går til læge Regionerne risikerer at ødelægge almen praksis, som vi kender den
Skriv en kommentarRehabilitering på sygehusene er ikke nok Hvorfor mener Hysse Forchhammer, at hjerneskaderehabilitering skal knyttes op på hospitalerne? Der foregår mindre og mindre rehabilitering på hospitalerne, fordi borgerne ligger der i stadig kortere tid
Skriv en kommentar
Ud med sproget, Hysse Forchhammer Neuropsykologen sidder tilsyneladende inde med viden om hjerneskade, som ingen andre har
Skriv en kommentar
Psykolog: Næstefter klienten er den praktiserende læge min nærmeste samarbejdspartner Debat: Som psykolog med ydernummer og specialist i psykopatologi hilser jeg ønsket om øget samarbejde med praktiserende læger meget velkomment. Set fra mit perspektiv har vi ikke behov for flere instanser, men et tættere samarbejde med både almen praksis og speciallægepraksis, skriver psykolog Pia Hedegaard.
Skriv en kommentar
Overgangsaktiviteter er afgørende trædesten til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedsreformen er ikke længere noget, vi venter på, men noget vi skal virkeliggøre sammen. I dette indlæg stiller vi skarpt på, hvordan overgangsaktiviteter kan bane vejen for sundhedsreformens intentioner om at skabe et stærkere og mere sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på tryghed, relationer, faglighed og politisk forankring.
Skriv en kommentar
Debat: En ny retning for psykiatrien – lad os gribe muligheden sammen Vi står med en historisk mulighed for at skabe en mere sammenhængende, tilgængelig og værdig psykiatri. Det kræver, at vi tør tænke nyt og samarbejde på tværs af sektorer. Hos de private psykiatriske klinikker og hospitaler er vi klar. Lad os sammen sikre, at ingen børn og unge skal vente urimeligt længe på den hjælp, de har brug for, skriver Kit Kjærsgaard, direktør for Skovhus Privathospital og Dorthe Mikkelsen, direktør for CPH Privathospital.
Skriv en kommentar
Debat: Digital transformation af sundhedsvæsenet forudsætter en transformation af ledelse og forskning Digital teknologi, forskning og ledelse er ikke adskilte verdener. Hvis vi skal lykkes med den digitale transformation af sundhedsvæsenet, må vi insistere på, at disse tre faktorer integreres fra starten og opretholdes gennem hele transformationsprocessen, skriver Thea Kølsen-Fischer, Kristian Kidholm og Søren Barlebo Rasmussen i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar
Pas på: Sundhedsreformen kan smide fagligheden ud med badevandet Der var engang, hvor det faglige samarbejde mellem sygehuse og almen praksis var ikke-eksisterende, og hvor lægers efteruddannelse blev betalt af medicinalindustrien. Derfor skal vi værne om de nuværende gode løsninger for efteruddannelse og kvalitetsudvikling i almen praksis, hvis fundament sundhedsreformen risikerer at fjerne, skriver ledelsen i hhv. DSAM og FYAM i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentarUndervisning i palliation bør være obligatorisk DEBAT: Ulighed i adgang til palliation starter i uddannelsen, og den manglende uddannelse i palliativ indsats af læger og sygeplejersker er et farligt signal om prioritering.
1 kommentar