Undersøgelsen er i tidsskriftet Neurology. Forskere har længe vidst, at et stærkt forhøjet blodtryk er en risikofaktor for udvikling af hjerte-kar-sygdomme og slagtilfælde, mens det har været mere uklart, hvor risikabelt et let forhøjet blodtryk er. Forskerne fandt 12 studier, der talte knap 520.000 personer, repræsentative for den generelle befolkning: fire studier fra USA, fem fra Japan, to fra Kina og et fra Indien, hvor alle slagtilfælde var blevet dokumenteret. Let forhøjet blodtryk blev observeret hos 25-46 pct. af personerne. Resultaterne...
Let forhøjet blodtryk også risikofaktor for slagtilfælde

Mikroplast i patienters åreforkalkningsplak øger risiko for blodprop eller død markant Det kan have fatale konsekvenser, når mikroplastik samler sig i åreforkalkningsplak, viser italiensk undersøgelse. Resultatet overrasker ikke dansk forsker, der oplever, at de helbredsmæssige konsekvenser af mikroplast i den menneskelige organisme er dårligt belyst.
Skriv en kommentar
Simpel hjertefejl leder til høj overdødelighed Medfødt hul mellem hjertets kamre er blevet anset som en simpel hjertesygdom, der er let at behandle. Den idé skyder et nyt dansk studie ned. Studiet viser, at den medfødte hjertefejl kapper et stort stykke af den forventede levetid.
2 kommentarerHøje niveauer af miljøgifte i blodet forbundet med åreforkalkning Svenske forskere siger, at de har fundet en sammenhæng mellem et højt niveau af toksiner i blodet og åreforkalkning.
Skriv en kommentarSSRI-midler kan øge risikoen for blødninger efter hjerteanfald Hjertepatienter, der tager ssri-præparater som antidepressiv medicin sammen med antikoagulationsmidler som acetylsalicylsyre eller clopidogrel, har højere risiko for blødninger end patienter, der kun tager acetylsalicylsyre.
Skriv en kommentarBlodpropofre kommer hurtigere i specialistbehandling Flere patienter undgår omvejen forbi den lokale skadestue og sendes i stedet direkte til hjertecentrene.
Skriv en kommentarStigende kønsforskelle på den bedste adgang til akut hjertebehandling Danske kvinder er dog bedre stillet end de svenske, mener danske forskere
Skriv en kommentar
Forskellige SGLT2-hæmmere beskytter lige godt mod nyre- og hjertekarsygdom Dansk forskning finder, at når det kommer til hjertekar- og nyreendepunkter, beskytter empagliflozin og dapagliflozin lige godt. Det er meget betryggende at vide, at det tilsyneladende ikke betyder noget, om man giver patienterne det ene eller andet lægemiddel, siger forsker.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar
Stort dansk studie: Nej, rødvin er ikke bedre for blodtrykket end andre typer alkohol Et stort dansk forskningsstudie slår fast, at alle former for alkohol får blodtrykket til at stige. Det gælder også rødvin, som mange ellers har set som bedre end andre typer alkohol, når det gælder blodtrykket. Læger, der håndterer forhøjet blodtryk hos deres patienter, skal nok i højere grad rådgive om alkoholindtag, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dansk stamcelleterapi til patienter med hjertesvigt viser lovende resultater Danske forskere har udviklet en ny form for stamcelleterapi til patienter med ikke-iskæmisk hjertesvigt med pumpefunktion under 40 pct. I det første pilotforsøg øgede stamcelleterapien markant patienternes pumpefunktion. Nu skal forskerne lave et endnu større forsøg.
Skriv en kommentar
Erfaren hjertemediciner er ny professor på Aarhus Universitet Iskæmisk hjertesygdom er det primære fokus i hjertemedicineren Evald Høj Christiansens nye professorat ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar