Danske læger kan ikke med den ene hånd rådgive myndighederne om medicin og behandlinger som formand for et udvalg og med den anden hånd dele råd ud til medicinalfirmaer fra et advisory board. Det mener Lægeforeningens formand Mads Koch Hansen, der i diskussionen om lægers tilknytning til industrien nu trækker grænsen helt klart op for, hvornår en læge er habil, og hvornår en læge er inhabil. Og selv om de danske toplæger, der rådgiver myndighederne, har deklareret tilknytningerne til industrien...

RADS-formand dømmer hver anden udvalgsformand ude En læge kan ikke være formand for et rådgivende udvalg i Danske Regioner og samtidig være lønnet af industrien, siger RADS-formand Svend Hartling. Men det er 12 ud af 21 RADS-udvalgs formænd. Det vil jeg kigge på, siger RADS-formanden.
Skriv en kommentar
»Jeg er ikke inhabil, blot fordi jeg holder møder med industrien«
Professor og overlæge Per Pfeiffer sidder som formand i et RADS-udvalg, der skal rådgive Danske Regioner om brugen af medicin til tarmkræft, og samtidig sidder han i udvalg, der rådgiver medicinalindustrien om den bedste brug af deres kræftmedicin.
Skriv en kommentarDisse RADS-formænd får løn fra medicinalindustrien 16 af 21 RADS-udvalg har formænd med tilknytninger til medicinalindustrien.
Skriv en kommentarLæger til Astrid Krag: Giv os klare regler for habilitet Sundhedsministeren bør sikre en en krystalklar og grundig vejledning til, hvornår lægers samarbejde med industrien kan skabe problemer med habiliteten, mener Lægeforeningen.
Skriv en kommentar
Lægemiddelfirmaer klar til offentlighed om lægers løn Hvis landets læger ønsker at offentliggøre størrelsen på de honorarer, de modtager fra medicinalindustrien, så vil producenternes brancheforening ikke kæmpe imod. Men Lægeforeningen må selv stå for offentliggørelsen, lyder det fra Lif.
Skriv en kommentarRegler for lægers samarbejde med industrien strammes igen Lægeforeningen varsler endnu en stramning af de etiske regler, der formulerer vilkårerne for lægers samarbejde med medicinal- og medicoindustrien.
Skriv en kommentar
DSAM bakker op om Lægeforeningen i debatten om aktiv dødshjælp En legalisering af aktiv dødshjælp er ikke løsningen på de etiske dilemmaer ved livets afslutning. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der ligesom Lægeforeningen ikke støtter en legalisering af dødshjælp i Danmark. I stedet opfordrer DSAM til, at de palliative tilbud styrkes.
2 kommentarer
Lægeforeningen kommer med advarsel: Danmark mangler 2000 speciallæger Lægeforeningen beretter om alarmerende tal i udbuddet af speciallæger. Det får Lægeforeningen til at slå alarm.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Camilla Rathcke forventer en ambitiøs sundhedsreform fra regeringen Sæt politisk handling bag sundhedsstrukturkommissionens rapport, og sørg for de nødvendige forandringer i sundhedsvæsenet, lyder Lægeforeningens formands besked til regeringen og Folketinget.
Skriv en kommentar
Vælg Klogt klar med ny anbefaling: Nedbring brugen af unødvendig medicin I takt med et stigende medicinforbrug øges risikoen for at indtage medicin med uhensigtsmæssige fysiske eller psykiske konsekvenser. Sådan lyder det fra Vælg Klogt, der har udarbejdet en ny anbefaling, der skal komme uhensigtsmæssig polyfarmaci til livs.
Skriv en kommentar