Tilbage i sommeren 2016 lød budskabet fra Hjerteforeningen og Dansk Cardiologisk Selskab (DCS), at de var klar til at kickstarte et omfattende randomiseret cluster-studie, DANNOAC, af de nye antikoagulerende NOAK-midler. 25 kardiologiske afdelinger på tværs af de fem regioner skulle ved indbyrdes randomisering bruge ét NOAK ad gangen i seks måneder, før de skiftede patienterne til et af de andre NOAKs i det følgende halvår. Ambitionen var, fremgår det af den studieprotokol, som Hjerteforeningen har udarbejdet, over en toårig periode...
Fagfolk kritiserer ændret tilskud til hjertepatienter Dansk Cardiologisk Selskab og Hjerteforeningen klager over ændring i tilskud til hjertemedicin. Det får dog ikke Medicintilskudsnævnet til at genoverveje sin beslutning.
Skriv en kommentarEksperter kritiske overfor at udvide Repathas indikation Selv om Fourier-studiet viser, at Repatha kan reducere det lede kolesterol ned under gulvbrædderne, er den gavnlige effekt meget lille i forhold til prisen. Det vurderer flere eksperter.
Skriv en kommentar
Elektronisk overvågning skal forhindre slagtilfælde blandt svage ældre I et nyt forskningsprojekt udstyres ældre, der mistænkes for at have hjerteproblemer, med en sensor, der måler hjerterytme og registrerer, om den ældre har rytmeforstyrrelser. Håbet er på sigt at henlægge de regelmæssige hospitalskontroller og i stedet lade hovedparten af monitoreringen foregå i almen praksis.
Skriv en kommentarStort antal hjertepatienter er underbehandlede Knap en tredjedel af patienter med hjerteflimmer får ikke korrekt behandling med blodfortyndende medicin, viser ny forskning fra hjertemedicinsk afdeling på Herlev og Gentofte Hospital.
1 kommentarLægemiddelkomitéer sår tvivl om landsdækkende NOAK-studie Lægemiddelkomitéerne fra de fem regioner fraråder i en fælles udtalelse hospitalerne at deltage i det landsdækkende studie DANNOAC, hvor de fire blodfortyndende NOAK-midler skal sammenlignes. Hjerteforeningen tror på, at små justeringer i studietdesignet kan løse de praktiske problemer, så studiet kan gennemføres alligevel.
Skriv en kommentar
Radikal omlægning af Hjerteforeningens støtte til forskning Der bliver skruet op for forskningsstøtten i Hjerteforeningen, der fremover vil målrette støtten og støtte færre, men større projekter.
Skriv en kommentarRADS afviser ny kritik af udskældt vejledning Regionerne afviser kritik af ny RADS-vejledning for antikoagulationsbehandling, som Hjerteforeningen kritiserer for at halte på fagligheden og stride mod både europæiske og amerikanske standarder.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Kæmpe studie af babyhjerter baner vej for ny viden om hjertefejl Verdens største studie af babyhjerter har ført en række nye fund med sig. Flere af børnene i studiet skal følges resten af livet, og projektet skal føre til bedre opsporing og behandling i fremtiden, siger lægerne bag forskningen.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar