Et nyere studie har set tilbage på 3.333 patienters første konsultation, hvor patienterne har fortalt deres praktiserende læge om symptomer på kræft. Alle patienter i studiet viste sig senere at have kræft. Man har undersøgt forløbene både i forhold til den alment praktiserende læge og i forhold til patienten. Hvad blev der sagt og vurderet fra begges side, og hvordan gik det i forhold til udredningen? Studiet er publiceret i det internationalt anerkendte tidsskrift BMC Family Practice og udarbejdet af...
Sundhedsstyrelsen med nye rammer for tidlig opsporing af kræft Sundhedsstyrelsen har revideret det ‘diagnostiske pakkeforløb’, som skal sikre hurtig udredning ved tilfælde, hvor patienter opsøger læge grundet uspecifikke symptomer på alvorlig sygdom, der kan være kræft.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Læger undersøger sammenhæng mellem type 2-diabetes og brystkræft Der er indikationer på, at brystkræft og type 2-diabetes har en risiko-kobling. Det skal danske forskere nu undersøge.
Skriv en kommentar
Rapport: Behov for et samlet billede af kvaliteten på kræftområdet Der mangler viden om det samlede forløb hos kræftpatienter, især den del der foregår uden for sygehuset. Det konkluderer en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse. DMCG bakker op om behovet for et mere fyldestgørende billede af kvaliteten.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen styrer stadig stædigt uden om sit ansvar Nu må Sundhedsstyrelsen stoppe med at snakke udenom og sluge de nødvendige kameler, så vi kan komme videre, for det er svært at være praktiserende læge i den nuværende situation, skriver overlæge Klavs Würgler Hansen.
2 kommentarerMan kan ikke være for eller imod lavdosis CT scanning ved mistanke om lungekræft Lavdosis CT-scanning er en eksperimentel og uvidenskabelig udredningspraksis, som indtil videre ikke hører hjemme i Region Midtjylland, skriver syv lægefaglige direktører fra regionen.
12 kommentarer
Christina Svanholm overtog lægehus på Lolland: Hver femte patient var på vanedannende medicin Christina Svanholm har kastet sig over endnu et projekt på den lægefattige ø. Denne gang i Sakskøbing, hvor mødet med lægehusets 6.800 patienter har været en øjenåbner. Hun har igen kunnet rekruttere læger til sin praksis og vil ønske, at politikerne ændrer fokus væk fra, at læger skal bosætte sig i lægedækningstruede områder.
6 kommentarer
Røntgen bruges stadig hyppigt forud for lungekræftdiagnoser: Behov for at informere praktiserende læger 40 pct. af danske lungekræftpatienter fik i 2022 foretaget en røntgenundersøgelse af thorax inden for et år før diagnosen, viser undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse, som blev præsenteret på Danske Kræftforskningsdage. Det sker selvom det siden 2022 har været muligt at henvise til CT-scanning ved vage symptomer. Der kan være behov for at informere praktiserende læger bedre om muligheden for henvisning.
Skriv en kommentar
Praktiserende læge vil finde faste læger til praksis på Lolland Nysted Lægehus overtager ved årsskiftet Lægehuset i Sakskøbing. Dog bliver det ikke lægerne fra Nysted, der overtager patienterne i Sakskøbing.
Skriv en kommentar
Psykolog opfordrer almen praksis til at lære kneb fra amerikansk fodbold LÆGEDAGE: Resiliens er nødvendigt for at kunne håndtere de konstante forandringer i almen praksis. Gennem konkrete handlinger og redskaber, blandt andet inspireret fra amerikansk fodbold, underviste organisationspsykolog Line Hvilsted i resiliens til årets Lægedage.
Skriv en kommentar