En direkte telefonlinje til almen praksis for kommunalt ansatte sygeplejersker og målrettet efteruddannelse af kommunalt ansatte, der arbejder med Det Fælles Medicinkort. Sådan lyder eksempler på flere af de konkrete forslag, der skal styrke samarbejdet mellem de praktiserende læger og kommunerne, ifølge Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Netop samarbejdet med kommunerne nævnes mange gang i PLO’s udspil ‘På Patientens Vegne’, der lægger op til et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen, og som skal ses som et oplæg til dialog. »Det er...
Praktiserende læge kritiserer kommuners brug af email-konsultationer Væksten i email-konsultationer i almen praksis skyldes i høj grad, at kommunernes sygeplejersker ikke selv tør tage ansvar, mener praktiserende læge.
Skriv en kommentar
Udkantslæge om nyt PLO-udspil: Gode takter, men for letkøbt I et nyt udspil åbner PLO og KL for første gang op for, at praktiserende læger skal have et forskelligt patientantal. Det vækker glæde hos praktiserende læge Anders Beich, der dog kritiserer parterne for at binde udspillet op på de 1.500 flere praktiserende læger, som måske dukker op inden 2035.
Skriv en kommentar
Midlertidige pladser fylder mere og mere i sundhedsvæsenet: Men få steder er der en fast læge tilknyttet I et nyt udspil foreslår KL og PLO fast lægedækning på kommunernes midlertidige pladser. De seneste tre år har Finn Rønholt været fast læge på de midlertidige pladser i Gladsaxe Kommune, og han er ikke i tvivl: Fast lægedækning er en nødvendighed med tanke på borgernes skrøbelige tilstand.
Skriv en kommentar
KL og PLO er klar med et fælles udspil, der skal sikre et godt sundhedsvæsen Den kommende sundhedsreform bør styrke, udvikle og prioritere det nære sundhedsvæsen. Det mener KL og PLO, der netop har fremlagt et fælles bud på indretningen af det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Debat: Komponent-direktør tænker historieløst Dosisdispensering blev indført i Danmark for 22 år siden. I alle de år kunne KL have brugt sin indflydelse til at sikre, at håndteringen blev enkel, logisk og funktionel, skriver pensioneret praktiserende læge Henrik Dibbern.
8 kommentarer
‘Den omvendte sundhedslov’ løb igen med opmærksomheden ved åbningsdebatten til Lægedage LÆGEDAGE: Tilgængelighed i almen praksis og intern opgavefordeling i lægehusene blev debatteret ved åbningen af Lægedage 2021. Igen i år kom debatten dog ret hurtigt til at handle om, hvordan der kan gives mest til de patienter med størst behov.
Skriv en kommentar
Ingen aftaler om samtaleterapi og sygebesøg før deadline Selvom fristen var 1. oktober, er det endnu ikke lykkes at nå til enighed om regionale aftaler inden for samtaleterapi og sygebesøg. Ærgerligt, når alle parter gerne vil have de decentrale aftaler på plads, lyder det fra PLO’s formand.
Skriv en kommentarKL: For tidligt at erklære decentrale aftaler døde Det er altså ikke 1. oktober endnu, slår Christian Harsløf, chef for KL’s afdeling for sundhed, fast.
Skriv en kommentar
Ny digital løsning skal sikre hurtigere hudkræftdiagnostik i almen praksis En ny digital løsning skal fremover gøre det muligt for praktiserende læger at tage og sende et foto af patientens hud til dermatologer. Løsningen skal sikre en hurtigere diagnostik og dermed sænke ventetiden for svar.
Skriv en kommentar
Rekordmange læger specialiserer sig i almen medicin En ny analyse fra PLO viser, at der var rekordmange læger, som specialiserede sig i almen medicin i 2024.
Skriv en kommentar
Antallet er ottedoblet på ti år: Medicinstuderende strømmer ud i almen praksis På blot ét årti er antallet af medicinstuderende ottedoblet i almen praksis. Det kan mærkes hos Familielægerne Viborg, der har langt flere ansøgere til studiejobbene end tidligere år. Ejerlæge Thomas Mosgaard håber, at det øgede kendskab til almen praksis vil få flere yngre læger til at vælge hoveduddannelsen i almen medicin på sigt.
Skriv en kommentar