I ’Klæbehjerne’ gennemgår professor og hjerneforsker Troels W. Kjær sammen med journalist Anne Mette Futtrup, hvordan hjernen kan blive større og stærkere gennem træning – på lige fod med biceps og triceps. Selv små uvante udfordringer i dagligdagen kan gøre en forskel. I bogen kan man teste sin hukommelse, og man præsenteres for metoder og teknikker til at lære at huske bedre. Desuden får man tre omfattende træningsprogrammer – et til begyndere, et til øvede og et til dem, der...

Med mod skal sundhedsvæsenet ledes Morten Ziebell anmelder: ‘Mod, magt og muligheder’ kan læses og bruges af mange faggrupper, fordi den med sin letlæselige og kondenserede form dækker utroligt mange aspekter af ledelse og tegner en retning for, hvordan vi løser sundhedsvæsenets udfordringer i fremtiden.
Skriv en kommentar
Malene Nepper i ny debatbog: Det skal være muligt at passe sit syge barn selv Læge Malene Lindholmer Nepper kritiserer i en ny debatbog reglerne for forældre med syge børn i Danmark. Hun kalder dem utilstrækkelige og utidssvarende til det moderne familieliv.
1 kommentar
Forfatter bag ny bog: »Der er brug for lægelige ledere« Ny bog om ledelse henvender sig særligt til læger, der er ved at skifte identitet fra fagspecialist til leder. Både læger med formelt og uformelt ledelsesansvar får i bogen en introduktion til forskellige ledelsesgreb og praktiske eksempler fra forfatternes omfattende erfaring med ledelse.
Skriv en kommentar
Anmeldelse: Ingen kan eksistere uden at give og tage imod omsorg Den gennemgående pointe i Emma Holtens bog ‘Underksud er, at vi mangler både et sprog for samt en anerkendelse af den værdi, der ligger udenfor den etablerede økonomi. Men hvad er værdien af omsorg?
Skriv en kommentar
Sundhedsvæsenets tavse forskelsbehandling behandles i ny bog ANMELDELSE: Mens de veluddannede og de viljestærke kværulanter profiterer af den måde sundhedsvæsenet er indrettet på, lider de svage og de ‘ucharmerende og uduelige’ patienter. Ny bog holder et spejl op for de ansatte i sundhedsvæsenet og diskuterer, hvordan personalet i mødet med den enkelte patient undgår at bidrage til at forstærke den sociale ulighed i sundhed.
Skriv en kommentar
Vaccine-eksperter står bag ny bog: »Vacciner er noget af det mest banebrydende, som er opnået i medicinens historie« En ny bog om vacciner, som de to læger Anders Fomsgaard og Lars Peter Nielsen står bag, kommer omkring alt fra tuberkulose til mRNA. Forfatterne vil oplyse om de vacciner, der bliver givet igennem livet, og håber, at bogen kan sætte en streg under, at ‘vacciner er en god ting’.
Skriv en kommentar
Antologi om ledelse tager livtag med sundhedsvæsenets brændende platform ANMELDELSE: Ny læseværdig antologi om ledelse i sundhedsvæsenet bør læses af det samlede lederteam som inspiration og diskussionsgrundlag, uanset om det er på direktionsgangen, i afdelingsledelsen, afsnitsledelsen eller i det kommunale sundhedsvæsen. Bogen anviser ingen snuptagsløsninger, men inspirerer til refleksion, skriver Knut Borch-Johnsen i sin anmeldelse.
Skriv en kommentar
Børnelæge digter om patienten Cubic, der har ‘tov i maven’ Gennem mere end 20 år har børnelæge Ole d. Wolthers samlet på anekdoter og udsagn fra sine patienter. Det er nu blevet til digtsamlingen ‘Frit for mit fremsyn’, som sætter fokus på den skæve og ofte finurlige måde, som børn og unge kommunikerer symptomer og sygdomme på.
1 kommentar
Forfattere: Psykologisk tryghed er et must for fremtidens sundhedsvæsen Psykologisk tryghed er en del af opskriften på et godt arbejdsmiljø, siger forfattere bag ny bog. De tøver ikke med at kalde det ‘den magiske ingrediens’ og peger på, at det er en del af løsningen i et sundhedsvæsen, der er presset på både rekruttering og fastholdelse.
Skriv en kommentar
Ny roman: Patienterne er ikke de eneste, der lider i psykiatrien I sin nye roman ‘Intethvid’ sætter Anders Meidahl, der er tidligere læge i psykiatrien, fokus på arbejdsvilkårene for ansatte i psykiatrien, og det ser ikke for godt ud, hvis man skal tro forfatteren.
Skriv en kommentar
Pionerer fortæller akutmedicinens danske historie ANMELDELSE I den nye bog ‘Akutmedicinens historie i Danmark’ fortæller en række pionerer om etableringen og udviklingen af det senest godkendte lægespeciale. Selvom de kritiske perspektiver kunne have fyldt mere, er en af bogens styrker de meget personlige beretninger, der tegner et billede af, hvordan en håndfuld markante læger med hver deres baggrund fandt sammen og fik startet en bevægelse.
Skriv en kommentar