En pensioneret læge tillader sig hermed at bidrage til diskussionen om lægegerningen i Danmark, efter at have læst i alle medier om Svendborgsagen, meningitis og flygtningefamiliesagen. Jeg stiller mig totalt uforstående over for den massive støtte fra lægeforeningens medlemmer til de anklagede læger. Nok er jeg gammel, men jeg har arbejdet som yngre og ledende læge i Polen, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Holland og Mellemøsten, og måske derfor kan jeg ikke forstå de reaktioner, som gør sig gældende. Ud fra min...
Lidt på tværs i rimelighedens navn Sikkerhed i behandling er i alles interesse, men et tilhørende krav savner logik og kan udpege lægen som syndebuk.
Skriv en kommentarSvendborg-sagen afgøres ikke i Højesteret Vi vil ikke dømmes som kriminelle, fordi vi begår en utilsigtet hændelse. Hospitalernes ledelser må bakke os op, og så vil det være på sin plads med en ankeinstans for de afgørelser, som Styrelsen for Patientsikkerhed træffer.
Skriv en kommentar
Sundhedsplatformen – we can do it! De mange negative historier skaber en lynchstemning omkring Sundhedsplatformen, men i mit ambulatorie kører arbejdet fint. Hvis der er problemer, skyldes det snarere lægemangel.
3 kommentarerStop Sundhedsplatformen og skab en national platform De nyvalgte regionsråd bør blive præsenteret for et massivt krav om at stoppe Sundhedsplatformen, og der bør skabes politisk forudsætning for en landsdækkende it-platform i den nærmeste fremtid.
3 kommentarer
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
2 kommentarer
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar