Projektet vil næppe kunne gennemføres andre steder i verden, mener professor Peter Laurberg. Professor Peter Laurberg fra endokrinologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital er ikke i tvivl: Ingen andre steder i verden vil det være muligt at gennemføre et forskningsprojekt som det, han aktuelt arbejder på sammen med ph.d.-studerende Stine Linding Andersen og professor i epidemiologi Jørn Olsen fra Aarhus Universitet. Ved at bruge så lidt som 0,1 ml blod fra hver kvinde ud af en gruppe af de gravide kvinder,...
Er særlige vævstypevarianter involveret i udviklingen af svangerskabsforgiftning? Forskningsprojekt ser på specielle varianter af vævstypegener og deres betydning for risikoen for at udvikle svangerskabsforgiftning.
Skriv en kommentar
Datatilsynet: SSI har ikke opfyldt sin oplysningspligt Cirka 3 millioner borgere får snart en besked fra SSI, som har gemt blodprøver uden at oplyse borgerne om det. Men det går ikke, har Datatilsynet afgjort.
Skriv en kommentar
Danmarks mest moderne metaboliske kamre giver nye forskningsmuligheder I Steno Diabetes Center Aarhus findes de mest moderne metaboliske kamre i Danmark. De giver mulighed for nye aspekter inden for forskning i stofskiftet.
Skriv en kommentarMangel på medicin til nervesmerter volder lægerne panderynker Der er kun enkelte lyspunkter i form af nye præparater i smertebehandlingen, og helt skidt ser det ud for patienter med nervesmerter, siger overlæge på tværfagligt smertecenter på Rigshospitalet.
Skriv en kommentarKræft dominerer stadig et lægemiddelmarked i vækst Efter de sidste par års stagnation i lanceringen af ny medicin ser markedet nu ud til at have vendt. Flere nye lægemidler end i de foregående år er på vej, først og fremmest inden for specialiseret medicin, hvor kræft fortsat dominerer.
Skriv en kommentar