Overlæge og professor ved Infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital, Henrik Nielsen, er formand for RADS’ udvalg for hepatitis. Ifølge Lægemiddelstyrelsens tilknytningsliste har han indtil 30. marts og 19. maj i år siddet i advisory boards hos henholdsvis Gilead Sciences og Bristol-Myers Squibb. Listen viser videre, at han stadig sidder i et advisory board hos Gilead Sciences med gyldighed til 25. marts næste år. På møderne hos Gilead Sciences diskuterer Henrik Nielsen lægemidler og behandlingsstrategier på HIV- og hepatitis-området. Han vurderer,...

Fagfolk: Stram habilitetsreglerne i det nye Medicinråd Lægemiddelstyrelsens tilknytningsregister viser, at fire formænd i RADS’ fagudvalg sidder i advisory boards og rådgiver medicinalfirmaer. Det sker, selvom reglerne siger, at de ikke må. Flere fagfolk finder situationen dybt problematisk og mener, at habilitetsreglerne bør strammes gevaldigt i det nye Medicinråd.
Skriv en kommentar
Susanne Halken: Habilitetsreglerne i RADS begrænser min handlefrihed Det gavner både patienterne og forskningen, at jeg som læge sætter mine kvalifikationer i spil i advisory boards hos industrien, fastslår formanden for RADS-udvalget for astma hos børn, Susanne Halken.
Skriv en kommentar
Anders Bonde: Havde firmaet tilbudt mig betaling, havde jeg takket nej Enkeltstående møder i et advisory board uden honorering kan jeg ikke se er i konflikt med at være udvalgsformand, siger formand for RADS-udvalget for anti HER2-behandling af brystkræft, Anders Bonde. Han har for nylig deltaget i et sådant møde hos firmaet Amgen.
Skriv en kommentar
Claus Kamby: Jeg har aldrig været i et advisory board og et fagudvalg samtidig »Jeg har ikke fået kommentarer fra RADS vedr. mine habilitetserklæringer og har derfor anset dem for ’godkendt’,« siger overlæge Claus Kamby.
Skriv en kommentar
Poul Videbech: »Jeg beskytter mig mod at blive udnyttet af mine fjender« Som et velkendt ansigt i den offentlige debat har formand for RADS’ fagudvalg for unipolar depression hos voksne, professor Poul Videbech, bevidst fravalgt at være tilknyttet industrien. »Jeg vil ikke være sårbar over for et angreb fra dem, der ikke kan lide mig,« lyder begrundelsen.
Skriv en kommentar
Markant bedre overlevelse for patienter med knoglemarvskræft Store medicinske fremskridt har båret en signifikant stigning i overlevelsen blandt myelomatosepatienter.
1 kommentar
Overlæger på Herlev Gentofte har ikke tid til at indberette UTH 80 pct. af overlægerne på Herlev Gentofte Hospital har ikke indberettet alle utilsigtede hændelser. Begrundelserne er manglende tid, og at patienterne prioriteres højere, viser ny undersøgelse.
1 kommentar
Kræftpakker får Norge og Sverige til at skele til danske erfaringer Sverige og Norge er i fuld gang med at kopiere den danske model med klart definerede behandlingsforløb for kræftpatienter.
Skriv en kommentarBehandling af lymfekræft fører til knoglebrud Selv kortvarig steroidbehandling af patienter i behandling for lymfeknudekræft fører til varigt knogletab og knoglebrud, viser undersøgelse fra Aalborg Universitetshospital. Lægerne vil nu undersøge, om kræftpatienterne bør sættes i knogleforebyggende behandling.
Skriv en kommentar
Stor undersøgelse ser på effekten af ambulant hjemmebehandling af leukæmipatienter Livskvalitet, bivirkninger og komplikationer blandt ambulant behandlede patienter med akut myeloid leukæmi undersøges i landsdækkende kvalitetssikringsprojekt.
Skriv en kommentar