Forskere i USA har gennem en genmodifieringsteknik, CRISPR-Cas9, fået fremavlet myg, som er resistente mod malariaparasitter, viser undersøgelse i PNAS. Tanken er, at de genmanipulerede myg skal slippes ud og parre sig med vilde myg for at skabe en stamme, som ikke spreder den farlige sygdom. Strategien kan ikke stå alene, men spille en vigtig rolle i kampen mod malaria – i kombination med behandling og forebyggende medicin, framtidige vacciner, myggenet og sprøjtning af klækningsområder.
Ny teknik kan forudsige komapatienters opvågning Et kig på sukkeromsætningen i hjernen kan afsløre, om en patient i koma vil vågne eller ej. Det viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Danske forskere afslører julestemning i hjernen Synet af vanillekranse og guirlander i gågaden får bestemte områder af hjernen til at reagere hos mennesker, der plejer at holde jul. Det viser dansk forskning.
Skriv en kommentarOperation tidligt på ugen giver det bedste resultat Kirurger er mest friske mandag og tirsdag, tyder ny undersøgelse på.
Skriv en kommentarNyt Center for psykiatrisk sygepleje- og sundhedsforskning Danmark får nu sit første center for psykiatrisk sygepleje- og sundhedsforskning. Centeret er forankret i Psykiatrien i Region Syddanmark, og målet er at udvikle og styrke behandlingen af borgere med psykiske lidelser.
Skriv en kommentarRegion Syddanmark opruster sundhedsforskning For første gang øremærker Region Syddanmark penge til excellent forskning. To centre er blevet udnævnt til centre for excellent forskning og får 15 mio. kr. over fem år.
Skriv en kommentarOmskårne drenge har dobbelt risiko for infantil autisme Ny dansk forskning viser, at omskårne drenge har betydelig større risiko for at udvikle autisme end ikke omskårne drenge.
Skriv en kommentar
Statsrevisorerne udtaler kritik: Der er for stor ulighed i ventetider til specialiseret palliativ behandling Uligheden i ventetider på palliativ behandling er på samme niveau som i 2019, hvilket får Statsrevisorerne til at kritisere regionerne på ny.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar