Hvilken betydning har danskernes seksualitet for deres sundhed? Det vil en ny stor befolkningsundersøgelse – Projekt SEXUS – blandt 200.000 tilfældigt udvalgte danskere i alderen 15 til 89 år finde svaret på. Det skriver Statens Serums Institut. Målet er bl.a. at skabe ny viden om, hvordan man bedst forebygger seksuelle vanskeligheder og fremmer seksuel trivsel i befolkningen. »Seksualitet og sundhed er et underbelyst emne. Vi har en god formodning om, at der kan være positive sundhedseffekter af et godt sexliv,...

Snævre rammer for kønsopfattelse påvirker mental trivsel Vanskeligheder med under opvæksten at leve op til andres kønstypiske forestillinger øger risikoen for psykiske problemer i voksenalderen, viser nyt studie fra den nationale befolkningsundersøgelse Projekt SEXUS.
Skriv en kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
IV-behandling i borgerens nærmiljø er oftest bedst Nyt studie fra DEFACTUM viser, at når en række forudsætninger er opfyldt, er intravenøs behandling lige så sikker og effektiv i hjemmet som på hospitalet. Derudover er borgeren mere tilfredse, når de sparer turen på hospitalet.
Skriv en kommentar
Politiske konspirationer på forhudsfronten Jeg har fuld forståelse for, at Morten Frisch er skuffet over, at ingen af hans påstande om konsekvenser af mandlig omskæring er reflekteret i de nationale og internationale udmeldinger. Men som forskere må vi altid være indstillet på at justere vores opfattelse af virkeligheden, i takt med at ny forskning rokker ved tidligere hypoteser, skriver Dan Meyrowitsch.
7 kommentarer
Lektor Meyrowitschs manipulationer Læserne må vurdere, hvem de har mest fidus til. Er det til en omskæringskulturelt biased biolog, der aldrig har forsket i omskæring, og som anklager danske læger for at være ramt af ’kognitiv bias’? Eller har de mere fidus til speciallægeselskaber og forskere, der i årevis har oplyst om de helbredsmæssige og seksuelle konsekvenser af drengeomskæring, skriver Morten Frisch i et svar til Dan Meyrowitsch.
1 kommentar
Danske KOL-forskere vil finde alternativer til binyrebarkhormon Overlæge Jens Ulrik Stæhr Jensen fra Herlev og Gentofte Hospital har fået 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at finde nye og bedre måder at behandle KOL på. Bevillingen er en del af Novo Nordisk Fondens store forskningslederprogram.
Skriv en kommentar
Læger kritiserer notat om omskæring: Under faglig standard Styrelsen for Patientsikkerhed får kritik for arbejde på opdateringen af udskældt notat om ikke-medicinsk omskæring. Styrelsen vil dog ikke svare på spørgsmål i sagen.
3 kommentarer
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentarForskere: Praktiserende læger har fordomme om personer med svær overvægt Praktiserende læger diskriminerer ikke i deres behandling, men synes at have negative fordomme over for personer med svær overvægt. Det konkluderer tre forskere fra Københavns Universitet på baggrund af et nyt studie.
2 kommentarerDansk studie frikender antidepressiv medicin som årsag til atrieflimmer Et nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at antidepressiv medicin ikke er forøger risikoen for atrieflimmer. Til gengæld kunne studiet tyde på, at årsagen måske kan findes i selve depressionen.
Skriv en kommentarRegionerne giver syv mio. kr. til uafhængig forskning Regionernes Medicinpulje har uddelt syv mio. kr. fordelt på seks projekter, der skal undersøge, hvordan medicin kan bruges bedre.
Skriv en kommentar