Det skriver Berlingske. Forskerne skriver i et åbent brev til den globale offentlighed, at de vil indføre et såkaldt moratorium på 60 dage i deres omstridte forskning, hvor de har genmanipuleret fugleinfluenzaen H5N1, så den måske kan blive overført mellem mennesker gennem luften. Forskningen er foretaget af forskerne på det medicinske Erasmus-universitet i Holland samt University of Wisconsin i USA. Slipper en sådan virus ud fra topsikrede laboratorier, eller kommer den i hænderne på terrorister, risikerer den ifølge kritikere at...

Nyt kodeks skal sikre dansk forsknings troværdighed Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen lancerer regelsæt for troværdig forskning i Danmark.
Skriv en kommentar
Danske lægers religiøsitet skal granskes En ny stor undersøgelse med 800 læger fra Region Syddanmark skal vise, om og i givet fald hvordan danske lægers tro og værdier spiller ind på behandlingen.
Skriv en kommentarFalske forfattere bag hver femte videnskabelige artikel På trods af et stort fald i videnskabelige artikler med falske forfattere, så krediteres forkerte forskere stadig i flere end hver femte videnskabelige publikation.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Aalborg-forsker modtager forskningspris for at forbedre diagnostik og behandling hos gravide Læge Nanna Maria Uldall Torp får Spar Nord Fondens Forskningspris for sin forskning om stofskiftesygdomme hos gravide. Forskningen forventes at lede til ændrede retningslinjer i hele landet.
Skriv en kommentar
Nye data fra SCORE-studiet: Behandling med semaglutid reducerer risiko for hjerte-kar-sygdomme En ny undersøgelse fra Novo Nordisk viser, at behandling med semaglutid 2,4 mg reducerer risikoen for hjerte-karsygdomme eller kardiovaskulære hændelser.
Skriv en kommentar
Ordre fra Trump rammer dansk professor: Vi risikerer selv at hænge på regningen Professor og seniorforsker Michael Theisen og hans forskergruppe under Statens Serum Institut risikerer at miste millionbevilling til udviklingen af en forbedret malariavaccine, hvis USAID lukkes. Forskningen er i fuld gang, og derfor risikerer SSI at skulle betale regningen for det påbegyndte arbejde.
1 kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Lasere kan forebygge udvikling af hudkræft Forskning viser, at laserbehandling af solskadet hud kan forebygge hudkræft. Vi kender ikke den præcise mekanisme, men det er bestemt noget, som kommer til at blive stort i fremtiden, siger professor Merete Hædersdal.
Skriv en kommentar
Har I projektet, der kan vinde Den Gyldne Tråd 2025? Kommunal Sundhed hædrer igen i år årets bedste initiativ i det nære sundhedsvæsen med prisen Den Gyldne Tråd. Pia Kürstein Kjellberg, der sidder med i dommerkomiteen, opfordrer til at indstille for at synliggøre de mange lokale succeser. Indstil din kandidat senest 24. april.
Skriv en kommentar
Stor tilfredshed med hospitalerne blandt patienter Næsten ni ud af ti patienter med fysiske lidelser er tilfredse med hospitalerne, viser en ny måling af patienttilfredsheden. Selvom tilfredsheden er høj, er det de mindre positive svar, der er vigtigt at lytte til, lyder det fra Danske Regioner.
Skriv en kommentar