Ledende politikere har hørt læger udtrykke et ønske om en politisk prioritering af de medicinske behandlinger, vi kan tilbyde i Danmark. Ønsket skyldes ikke, at lægerne ikke kan læse og forstå faglitteraturen og ved hvilke behandlinger, der er nyttige for deres patienter, men en ulykkelig sammenkædning af drifts- og medicinbudgetter, der tvinger de ledende overlæger til at træffe et umuligt valg mellem personale eller medicin til patienterne. At det kan gøres anderledes har min Region hidtil været et eksempel på....

Øget testkapacitet er ikke (hele) svaret på coronaflaskehals Når sundhedsvæsenet øger kapaciteten på coronatest, stiger efterspørgslen samtidig. De aktuelle ventetider imødegås derfor smartere ved at prioritere adgangen til test end ved at øge testkapaciteten, skriver VIVEs professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentarCOVID-19 kan hjælpe danske unge af med europarekord i druk Når intet er, som det plejer, føles restriktioner mindre indgribende end ellers. COVID-19 kan have skabt gunstige forhold for Sundhedsstyrelsens satsning på at få unge til at drikke mindre alkohol, skriver professor Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentar
Kan vi organisere det daglige arbejde i almen praksis bedre? På praksisklinikken på Bornholms Hospital har lægerne haft succes med frie rammer til at organisere dagsprogrammet. Det har bl.a. været til glæde for de kommunale aktører, skriver projektchef Martin Sandberg Buch.
3 kommentarerInhabilitet i Medicinrådets top Set fra den kliniske slagmark tyder meget på, at aktuelle problemer skyldes, at formandsskabet i Medicinrådet også er ansat som sygehusdirektører med ansvar for den daglige drift og økonomi, skriver overlæge og professor.
Skriv en kommentar
Stort ståhej for en plan, som ikke bliver til noget Sundhedsreformen falder til jorden, hvis meningsmålingerne står til troende - og uanset udfaldet af folketingsvalget bør der foretages en grundig, faglig analyse af sundhedssektorens problemer før der tages videre skridt.
Skriv en kommentar