I et indslag i DR Syd 5. juni 2015 udtaler direktør for Odense Universitetshospital (OUH), Kim Brixen, at grunden til, at for mange patienter med blærekræft overskrider den anbefalede ventetid fra henvisning til primær kirurgi, er, at sygehusene de seneste år har anskaffet robotter til at lave blæreoperationerne. »Det gør operationerne bedre, men også mere langvarige, og der mangler læger til at lave dem,« udtaler han. Umiddelbart kunne man tro, at det er en plausibel forklaring, men forudsætningerne for at...

Er medicin mod svær overvægt svaret for alle? DEBAT: Mange tror, at medicinsk behandling er svaret på alle bønner om et meningsfuldt vægttab, men medicinsk behandling har endnu ikke vist at medføre samme store vægttab som kirurgisk behandling, skriver Jens Meldgaard Bruun.
Skriv en kommentar
Screening for lungekræft: Hvor skal vi hen med et nationalt pilotprojekt? Kronik: Det er en god nyhed, at sundhedsministeren har givet grønt lys til, at der gennemføres et pilotprojekt for screening for lungekræft. Men det er afgørende, at pilotprojektet fokuserer på at afprøve, hvordan et screeningsprogram kan implementeres på den lange bane, frem for i første omgang at fokusere på at opnå størst mulig effekt her og nu.
2 kommentarer
Sunde ønskebørn I 1978 kom det første barn til verden efter fertilitetsbehandling. Siden da er det blevet til over 8 mio. børn på verdensplan, og i dag bliver næsten 10 pct. af alle danske børn født efter fertilitetsbehandling. Men hvilken betydning har behandlingen for børnenes helbred – eksempelvis deres risiko for at udvikle kræft?
Skriv en kommentar
En enkel vej til patienternes opbakning Hvorfor er det så svært at bede patienter om lov, når man vil fortælle andre, hvad de fejler?
Skriv en kommentarFindes (læge)samfundet? Vi læger har altid været gode til at stå sammen, men kan vi stå model til alt det, vi tvinges til? Det er en stor udfordring for alle os, der står nederst i hierarkiet
Skriv en kommentarRomantisk tænkning i sundhedspolitikken Jeg anerkender og accepterer økonomisk ansvarlig sundhedspolitik.
Skriv en kommentarDer udskrives for få grønne recepter Alt for mange syge danskere er underernærede, og alt for få af dem får ernæringsterapi.
Skriv en kommentarVi undres over ønske om centralisering Behandlingen af AML foregår i dag på et meget højt internationalt fagligt niveau, og organisatoriske ændringer vil næppe føre til forbedrede behandlingsresultater, tværtimod.
Skriv en kommentarProblematisk tysk regional kemoterapi Thomas Vogls klinik i Frankfurt præsterede videnskabelige publikationer af exceptionelt ringe kvalitet
Skriv en kommentar
Ansættelsesstop i Region Hovedstaden rammer drift og uddannelse: Tvang er ikke vejen frem DEBAT: Region Hovedstadens ansættelsesstop er et ineffektivt og kortsigtet greb. Hvis Region Sjælland skal tiltrække flere læger, må løsningen være bedre arbejdsvilkår, skriver to regionsrådsmedlemmer fra Hovedstaden.
1 kommentar
I lyset af Region Østdanmark: Brystkirurgi skal forblive et selvstændigt fagområde DEBAT: Hvis Danmark også i fremtiden skal ligge i toppen på brystkræftområdet, er det vigtigt at huske, at brystkirurgien skal forblive et selvstændigt fagområde, og at centralisering og nærhed godt kan gå hånd i hånd, skriver Henrik Flyger, cheflæge, Afdeling for Brystkirurgi på Herlev og Gentofte Hospital.
Skriv en kommentar