På regionsrådsmødet i dag (20.august) behandles sagen om et ændret lægevagtstilbud i Region Hovedstaden. Via telefonnummeret 1813 skal man fra 1. januar 2014 kunne få hjælp uden for de praktiserende lægers åbningstid. Den velfungerende lægevagt, vi har i dag, ændres nu til en sygeplejerskebemandet telefon, hvor man skal kunne få den hjælp, man hidtil har modtaget via lægevagten. Et fremskridt? Måske hvis kvaliteten og økonomien er i orden. Det er her vi fra konservativ side er bekymrede. Hidtil har det...

Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar.
2 kommentarerLægeformanden er for unuanceret Andreas Rudkjøbing glemmer, at de manglende læger i 1813 skyldes, at Praktiserende Lægers Organisation har frarådet lægerne at tage vagterne på 1813.
1 kommentar
Tør man begynde at håbe på et bedre 1813? At ventetiden går den forkerte vej, sætter kun streg under, at 1813 er en dårlig idé og har været det fra starten.
2 kommentarerEn studehandel mellem DSR og Danske Regioner? Det ser ud til, at den magtfulde elite regionalt har bestyrelsesposter samme steder og kender hinanden godt.
Skriv en kommentar
Luk rygtebørsen om akuttelefonen Sociale medier og enkelte nyhedsmedier bringer usande rygter om 1813. Det skræmmer borgerne helt unødigt og stresser personalet.
Skriv en kommentarSpin til ug og slange Region Hovedstaden havde stor succes med at flytte fokus fra alvorlig kritik af 1813.
Skriv en kommentar
Ny lægevagt vil give overfyldte børneafdelinger Telefonvisitation er kompliceret og risikabelt og udføres bedst og mest effektivt af praktiserende læger
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
2 kommentarer
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar