Omkring 7.000 patienter og pårørende valgte i 2014 at klage til Patientombuddet efter en dårlig oplevelse med sundhedsvæsenet. Det er flere end nogensinde før, og for at imødegå udviklingen har Patientombuddet for et par år siden etableret en ordning, hvor klageren skal tage stilling til, om han eller hun ønsker en såkaldt dialogsamtale. Her mødes patienten eller den pårørende med den behandlingsansvarlige læge eller sygeplejerske, eventuelt den ansvarlige ledelsesperson, og det er både tilladt at skælde ud og stille spørgsmål....

»Disciplinærnævnet slår ring om lægerne« Jacob Egevang var så ked af Disciplinærnævnets måde at arbejde på, at han efter blot to år på posten som patientrepræsentant for Forbrugerrådet valgte at forlade det. Hans oplevelse var, at nævnet kerede sig mere om lægerne end patienterne.
Skriv en kommentar
Læger hænger i gabestok i årevis Ombudsmanden har bedt Patientombuddet om at forklare, hvorfor sagsbehandlingstiderne i Disciplinærnævnet trods en række tiltag fortsat er meget høje. Disciplinærnævnet erkender, at der er et problem.
Skriv en kommentar
Overlæge: Patienter deltager på lige fod med os i Disciplinærnævnet Klager afvises ikke i Disciplinærnævnet, fordi lægernes repræsentanter agerer som et hvidt broderskab, men fordi bevisbyrden ikke er tung nok, mener Anja Ulrike Mitchell, formand for Overlægeforeningen.
Skriv en kommentar
Rigsrevisionen: Indberetning af utilsigtede hændelser sejler I en ny beretning fra Rigsrevisionen får Patientombuddet og Sundhedsministeriet en sønderlemmende kritik. Patientombuddet har ikke overblik over utilsigtede hændelser, og ministeriet gør ikke noget ved det, lyder det.
Skriv en kommentar