Af de 551.582 borgere, der i 2016 blev inviteret til at deltage i screeningsprogrammet, har 61 pct. deltaget, hvilket bringer deltagelsen tæt på den ønskede standard på 65 pct. Deltagelsen varierer på regionalt niveau fra 57 til 64 pct. Selvom deltagelsen er faldet med 2-3 pct. i alle regioner, ligger deltagelsen stadig meget over den acceptable standard på >45 pct. I 2016 fik 90 pct. af alle borgere i Danmark med en positiv screeningsprøve foretaget en koloskopi inden for 2...
Få patienter i protokolleret behandling Patienter med den hæmatologiske sygdom myelodysplastisk syndrom er en meget uensartet patientgruppe og derfor svær at inkludere i de behandlingsprotokoller, som på sigt måske kunne forbedre behandlingen.
Skriv en kommentarFaldende deltagelse i screeningsprogram for livmoderhalskræft Mulighed for selvopsamlet prøve kan måske øge tilslutningen til det nationale screeningsprogram for livmoderhalskræft, vurderer styregruppen for kvalitetsdatabasen for livmoderhalskræftscreening.
Skriv en kommentarCentralisering har øget behandlingskvaliteten af testikelkræft
Skriv en kommentarStort tidsforbrug til udredning af patienter med levermetastaser ‘Uacceptabelt stort tidsforbrug’ til udredning af patienter med levermetastaser på grund af komplekse udredningsforløb og pressede radiologiske afdelinger.
Skriv en kommentarMarkante forskelle i behandling af rygsøjlegigt Database viser store regionale forskelle i behandlingen af patienter med rygsøjlegigt. Manglende registrering af diagnosetidspunkt og indførelsen af Sundhedsplatformen i Østdanmark bidrager til et uklart billede af målopfyldelsen for behandling af rygsøjlegigt.
Skriv en kommentar
Færre vaccinedoser end ventet skaber forvirring i landets regioner Hvilke borgere skal vaccineres i denne uge, og hvem sidder med beslutningskompetencen? Pfizers udmelding om en mindre vaccineleverance end aftalt og tavshed fra sundhedsmyndighederne har skabt forvirring i landets regioner.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det går ikke altid så hurtigt, som vi kunne tænke os« Afdelingen for led- og bindevævssygdomme, Aarhus Universitetshospital er Danmarks bedste til behandling af rygsøjlegigt. Læs interview med overlæge Anne Gitte Loft.
Skriv en kommentar