Forskere fra Statens Serum Institut har fundet frem til genvariationer, der kan have betydning for den øgede risiko for feberkramper, som er en kendt bivirkning ved MFR-vaccination. Forskerne har i samarbejde med kollegaer ved danske og amerikanske universiteter analyseret almindelige genetiske variationer spredt over hele genomet for stort set alle børn, der har fået feberkramper efter MFR-vaccinationer i Danmark i løbet af de seneste 20 år. Dermed har de fundet frem til, at genetiske variationer i to bestemte områder af...

Ny sammenhæng mellem genetisk variation og moderkagens vækst afsløret Et større internationalt forskningsprojekt har fundet en række genvarianter, der har direkte sammenhæng med moderkagens vækst.
Skriv en kommentarSyn for sagen forbedrer hjertepatienters livsstil Billeder af egne forkalkede kranspulsårer øger sandsynligheden for, at hjertepatienten ændrer livsstil og tager sin forebyggende medicin, viser dansk undersøgelse
Skriv en kommentarMFR-vaccine kan beskytte mod luftvejsinfektioner Dansk vaccinationsprogram kan mindske børns risiko for blive indlagt på grund af luftvejsvirusset RSV.
Skriv en kommentarÉn HPV-vaccination er tilstrækkelig Studie viser, at hpv-antistoffer forbliver i blodet hos kvinder, der kun har fået en vaccination.
Skriv en kommentarInfluenzavaccine er sikker for gravide Hverken aborter, misdannelser eller lav fødselsvægt er mere almindelig hos kvinder, der får influenzavaccination under graviditeten, i forhold til kvinder, der ikke blev vaccineret.
Skriv en kommentarChampix er sikkert for rygere med depression Nyt studie viser, at Champix ikke forøger risikoen for genopblussen af depression.
Skriv en kommentar
Datatilsynet: SSI har ikke opfyldt sin oplysningspligt Cirka 3 millioner borgere får snart en besked fra SSI, som har gemt blodprøver uden at oplyse borgerne om det. Men det går ikke, har Datatilsynet afgjort.
Skriv en kommentar
Novo Nordisk Fonden poster 1,8 mia. kr. til nyt vaccineinitiativ Novo Nordisk Fonden vil bekæmpe luftvejssygdomme med nyt vaccineinitiativ. Det nye initiativ er sket i samarbejde med Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Ny færøsk sundhedsstyrelse skal stå på egne ben i coronakrisens kølvand Ved årsskiftet etablerede Færøerne sin egen sundhedsstyrelse. En stor del af styrelsens opgaver overtages fra Landslægeembedet, som hører under den danske Styrelse for Patientsikkerhed. Men det handler ikke kun om at hjemtage sagsområder fra staten – det handler også om at være i stand til at håndtere fremtidige epidemier og om at få koordineret flere indsatser ét sted til fordel for patienterne.
Skriv en kommentar
Kortlægningen af færingernes unikke genetik fører til bedre behandling Færingernes unikke genetik er ved at blive kortlagt, hvilket giver lægerne bedre muligheder for at diagnosticere og behandle deres patienter og en række sygdomme, som er overrepræsenteret på øgruppen. Nu tager det færøske genomprojekt FarGen endnu et skridt, hvor man ønsker at undersøge sammenhængen mellem gener og sociokulturelle faktorer.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens designer effektiv kræftmedicin Forskere fra Evaxion Biotech sammen med en række danske forskere fra bl.a. CCIT anvendt kunstig intelligens til at udvikle en behandling til patienter med metastatisk modermærkekræft. Det første studie med behandlingen viser lovende resultater.
Skriv en kommentar