Tilstrækkelige mængder af D-vitamin kan mindske risikoen for udvikling af fibromer i livmoderen. Det viser et studie offentliggjort i tidsskriftet Epidemiology. Fibromer er godartede svulster, der udgår fra bindevæv i livmoderen, og som kan forårsage smerter og blødninger hos premenopausale kvinder. Forskerne undersøgte 1.036 kvinder i alderen 35-49 år for fibromer, dokumenterede deres solvaner og målte deres D-vitamin status. Kvinder med mere end 20 nanogram per milliliter blev kategoriseret som havende et tilstrækkeligt niveau af D-vitamin. Resultatet viste, at de...

Her er de største forskningsnyheder fra 2016 Videnskabsjournalist Carl-Magnus Hake fra Dagens Medicin i Sverige kommer her med sit bud på de ti største forskningsnyheder i 2016.
1 kommentarForskere: HPV-vaccination fører ikke til promiskuøs livsstil Valget om at få en HPV-vaccination mod livmoderhalskræft fører ikke til en højere forekomst af seksuelt overførte sygdomme, som ellers er frygten i flere kredse i USA. Det viser stort amerikansk studie.
Skriv en kommentarP-piller kan øge risiko for hjernesvulst Ny dansk forskning viser, præventionsmidler med hormonindhold kan øge risikoen for at få sjælden hjernesvulst.
Skriv en kommentar
Nordisk selskab skal stå for førende æggestokkræft-studier Nordisk Selskab for Gynækologisk Onkologi står for et førende fase 3-studie og skal også sætter et europæisk studie op.
Skriv en kommentarKemobehandling og stråling skader ikke ufødte børn Forskellige studier præsenteret på ESMO viser, at det ikke skader et barn, at det har været udsat for kemobehandling eller stråling, mens det lå i moderens mave.
Skriv en kommentarNy behandling viser effekt på kemoresistent æggestokkræft Behandling med lægemidlet Dacogen før kemoterapi og kræftvaccine kan udsætte sygdomsudvikling hos kvinder med æggestokkræft.
Skriv en kommentarCelleprøver for livmoderhalskræft for dårlige i to regioner Region Nordjylland og Region Sjælland anvendte i 2012 ikke den teknik til screening for livmoderhalskræft, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Forbedringer ventes på plads i 2014.
Skriv en kommentarStamceller kan anvendes til brystrekonstruktion Fedtvæv beriget med patientens egne fedtstamceller forventes i nær fremtid at kunne erstatte traditionelle brystimplantater for de kvinder, der vil have rekonstrueret brystet efter brystkræft.
Skriv en kommentarBrystimplantater frikendt for at øge risikoen for lymfekræft Danske forskerne kan ikke påvise en sammenhæng mellem brystimplantater og lymfekræft.
Skriv en kommentar