Behov for mere fokus på patienter med svært behandleligt højt kolesterol

Behov for mere fokus på patienter med svært behandleligt højt kolesterol Professor Mogens Lytken Larsen efterlyser større opmærksomhed omkring behandling af unge med familiær hyperkolesterolæmi. På kongressen skal han selv fortælle om ESC’s nye forebyggelsesguidelines i relation til patienter med dyslipidæmi.

Er tiden kommet til et holdningsskift over for patienten med det meget høje kolesteroltal? Og bør retningslinjerne strammes, så der sættes tidligere og mere håndfast ind over patienter med højt kolesterol? Det er nogle af de spørgsmål, som Mogens Lytken Larsen, professor ved Aalborg Universitet og leder af forskningsenheden for ulighed i hjertesundhed på Aalborg Universitetshospital, vil forsøge at besvare i sit indlæg på én af de godt 500 videnskabelige sessioner på årets ESC-kongres. »Kombinationsbehandling med statin plus Ezetrol har...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind