Ny forskning tyder på, at spædbørn født af mødre, der tager SSRI-præparater sent i graviditeten, kan være i risiko for at udvikle forhøjet blodtryk i lungerne også kaldet persistent newborn pulmonary hypertension (PPHN). Det fremgår af et systematisk review offentliggjort i tidsskriftet BMJ. Tidligere undersøgelser af sammenhængen mellem brug af antidepressiv medicin under graviditeten og forhøjet blodtryk i lungerne hos de nyfødte har været uklar. Efter en gennemgang af 738 studier, der så på sammenhængen mellem PPHN og forbrug af antidepressiva...

Dette var de mest opsigtsvækkende danske bidrag til stor mikrobiologi- og infektionskongres ESCMID 2024 er slut, og vi ser tilbage på det, som de danske forskere bragte med til kongressen.
Skriv en kommentar
Forsker ser stort potentiale i at tracke virus i spildevand ESCMID: Siden coronapandemien har Statens Serum Institut overvåget dansk spildevand for COVID-19-virus. Overvågning af virus gennem spildevand rummer et enormt potentiale, men vi skal have det udbygget og også synkroniseret på tværs af landegrænser, fortæller forsker.
Skriv en kommentar
Nye behandlinger til tuberkulose og irritabel tarmsyndrom var blandt tophistorierne på andendagen af ESCMID Global ESCMID: Andendagen bød blandt andet på en ny cocktail til behandling af personer med irritabel tarmsyndrom, foruroligende tal for smitte med mæslinger og en immunstyrkende behandling til personer med tuberkulose.
Skriv en kommentar
Klimaforandringer og antibiotikaresistens var i fokus på første dag af ESCMID Global ESCMID: Klimaforandringerne vil betyde, at milliarder af mennesker vil komme i risiko for malaria i fremtiden, samt at udviklingen af antibiotikaresistens vil ske hurtigere. Dette var nogle af nyhederne fra første dag på ESCMID Global.
Skriv en kommentar
Studie: Disse gener gør gruppe A streptokokker invasiv ESCMID: Forskere fra Statens Serum Institut har kortlagt, hvilke bakterielle gener der særligt spillede ind, da infektioner med gruppe A streptokokker blev invasive i den intense smittesæson forrige vinter.
Skriv en kommentar
Sådan går det danskere med dødelig lungeinfektion ESCMID: Lungeinfektioner med nontuberkuløse mykobakterier hører til sjældenhederne i Danmark, men flere og flere bliver smittet med bakterierne, som kan være svære at komme af med igen. Dansk forskningsresultat peger på et stort behov for nye behandlingsmuligheder til patientgruppen.
Skriv en kommentar
Danske bidrag på ESMO imponerer Danskere forskere havde kufferten fyldt med interessante forskningsresultater, da de tog til årets største kræftkongres på europæisk jord. Her kommer et overblik over de danske bidrag til ESMO. Heriblandt store medicinske forskningsresultater ved livmoderkræft og ved solide tumorer med HER2-mutation.
Skriv en kommentar
Hjemmetræning har positiv effekt for lungepatienter Når personer med lungesygdomme træner i og omkring eget hjem, har det en positiv effekt, viser statusartikel. Reservelæge håber, at hjemmetræning kan være et tilbud til dem, der ikke er interesseret eller er forhindret i at deltage i strukturel rehabilitering.
Skriv en kommentar
Elektrochok skaber nye hjerneforbindelser efter depression Svær depression får hippocampus til at skrumpe. Men elektrochok får den til at vokse igen. Det indikerer et igangværende forskningsprojekt under ledelse af professor Poul Videbech.
Skriv en kommentar
Når immunforsvaret sætter hjernen skakmat Dansk forskning skal gøre verden klogere på, hvorfor og hvordan immunsystemet kan påvirke hjernen og lede til udvikling af psykiatriske sygdomme.
Skriv en kommentar