Den årlige kongres for American Academy of Allergy, Asthma, and Immunology (AAAAI) løb for nylig af stablen i Arizona i USA, og på kongressen blev der fremlagt de nyeste forskningsresultater inden for området i USA. Dagens Medicin har samlet en buket af det mest interessante fra kongressen. 1. Allergimedicin virker i alle årets årstider Det første af de highlightede resultater handler om det nyligt FDA-godkendte allergimiddel tezepelumab, der er godkendt som tillægsbehandling til personer med alvorlig astma. I det studie,...

Højdepunkter: Små og store nyheder fra danske forskere på EAACI 2021 Den store årlige allergikongres EAACI er slut, og vi ser tilbage på de bidrag, som danske forskere bragte med.
Skriv en kommentarDupilumab har solid effekt på personer med moderat til alvorlig astma Dupilumab reducerede i et fase 2b-forsøg antallet af årlige astmaforværringer med 86 pct. hos personer med allergisk astma. Lægemidlet havde også effekt på antistoffer i blodet.
Skriv en kommentarStudie: Sollys tidligt i livet – ikke D-vitamin alene – beskytter mod astma og allergi Ny forskning konkluderer, at D-vitamin alene ikke har den samme gavnlige effekt på risikoen for at udvikle eksem og allergi som det at være i Solens lys i de første måneder af livet.
Skriv en kommentarTezepelumab viser gode resultater hos personer med ukontrolleret astma og atopisk eksem Positive resultater fra et fase 3-forsøg med Tezepelumab som behandling til personer med ukontrolleret astma og atopisk eksem er netop blevet fremlagt på EAACI.
Skriv en kommentar
Det nye allergiske forår – kommer den politiske forpligtelse? Corona har taget pusten fra sundhedsvæsenets indsats på astma- og allergiområdet. Det er derfor tid til forpligtende politisk handling, der vil lette de samfundsøkonomiske konsekvenser og forbedre livskvaliteten for landets 1,5 millioner borgere med overfølsomhedssygdomme, skriver Anne Holm Hansen.
Skriv en kommentar
Flere rammes i dag af astma og allergi – og det sker tidligere i livet Ny forskning fra Aarhus Universitet og Blodbanken på Aarhus Universitetshospital viser, at andelen af danskere med høfeber og astma er tredoblet inden for de seneste 50 år. Samtidig bliver folk ramt tidligere i livet i dag, end de gjorde før i tiden.
Skriv en kommentar
Stort klinisk forsøg skal gøre livet lettere for græspollenallergikere Forskere begynder snart et stort dansk forsøg med en langt mere enkel behandling af græspollenallergi end den, der er mest benyttet i dag. Behandlingen, som består af injektioner med immunterapi i lymfeknuderne, kan spare samfundet for millioner, siger en af forskerne bag.
1 kommentar
Ny astmarapport: Diagnostikken er i top, men ulighed præger behandlingen Den nye årsrapport fra Dansk register for Astma viser målopfyldelse på de fleste indikatorer. Rapporten peger dog også på, at ulighed i sundhed spiller ind på mulighederne for at kunne følge den anbefalede behandling.
Skriv en kommentar
Dansk studie fastslår: Drenge har større risiko for at udvikle astma og allergi Danske forskere finder forskel mellem drenge og piger ift. risiko for udvikling af astma og allergi, men ikke eksem. Drenge har forøget risiko, og det hænger formentlig sammen med T2-inflammation og lavere niveauer af kønshormonmetabolitter, viser forskningen.
Skriv en kommentar
Kæmpe datasæt bekræfter allergen immunterapis beskyttende effekt mod virusinfektioner Danske og internationale forskere kan i et kæmpe datasæt vise, at allergen immunterapi til behandling af allergi ikke bare beskytter mod allergi, men også mod virusinfektioner, herunder bronkitis og muligvis også virusrelateret halsbetændelse og mellemørebetændelse.
Skriv en kommentar
Allergen immunterapi virker også på den genetiske risiko for allergisk astma Gennemgang af data fra et tidligere stort klinisk studie med allergen immunterapi viser, at immunterapien også virker på den genetiske disposition for allergisk astma. Klinisk betyder det, at folk med forøget risiko for astma og allergi over for husstøvmider kan have stor gavn af denne form for behandling, siger forsker.
Skriv en kommentar