Specialpsykolog i psykiatri og psykiatrisk overlæge(psykiater) til socialmedicinsk enhed, Holbæk Sygehus, med ansættelse 1. juni 2025 eller efter aftale

Ansøgningsfrist: 28/04/2025 Holbæk Sygehus

Vores psykologkollega går på barsel, og vi udvider samtidig vores psykolog/psykiatri team og søger derfor en psykolog til vikariat og en psykiatrisk overlæge(psykiater), som vil være med til at videreudvikle psykolog/psykiatrifunktionen i vores socialmedicinske ambulatorium.

Det psykiatriske /psykologiske område i socialmedicin

Det psykiatriske /psykologiske område i socialmedicin består af en specialpsykolog i psykiatri, en neuropsykolog, en klassisk psykolog, en psykiater, der varetager speciallægeerklæringer og vores erfarne psykiater, der to dage om ugen varetager visitation og står til rådighed for sparring. Derudover er vores eksterne psykiatriske speciallægekonsulenter og neuropsykologiske konsulent vigtige medspillere.

Opgaverne som psykolog/psykiater er varierede og mangesidige med såvel udredning, skriftlige vurderinger, sparring, konferencer og visitation. Som ny kollega introduceres du til visitationsprocessen, men deltager tidligst selvstændigt i visitationen efter et års ansættelse.

Borgere henvist til Klinisk Funktion har oftest sygdomme og vanskeligheder af både fysisk, psykisk og social karakter. Udredning og afklaring af sygdom og funktionsevnen ift. arbejde og/eller uddannelse samt muligheder for udvikling heraf vil derfor hyppigt være en tværfaglig opgave med behov for tæt samarbejde, konferering og koordinering. Det er en meningsfuld opgave at hjælpe vores patienter ved at skabe overblik over sygdomsforløbet, skitsere en plan, der kan bedre livskvaliteten og funktionsevnen, samt beskrive patientens skåne- og støttebehov. Vi afsætter god tid til hver patientsamtale og den efterfølgende opgave med udarbejdelse af erklæringen, så notatet og konklusionen kan hjælpe patient og kommune videre.

En lige så vigtig og omfattende opgave for psykologerne/psykiater er sparring og samarbejde med gruppen af socialmedicinske læger. Psykologer, psykiater og visiterende socialmedicinske læger har et tæt samarbejde, og du vil have indflydelse på egen opgavevaretagelse. I nogle tilfælde vil den psykologiske/psykiatriske vurdering stå alene; i andre vil den indgå som led i en bredere socialmedicinsk vurdering af sagen. Du og den socialmedicinske læge vil i sådanne tilfælde typisk drøfte, hvordan de forskellige faktorer spiller sammen og bør vægtes i den samlede fremstilling og vurdering af sagen.

Derudover er vores psykologer og psykiatere væsentlige medspillere ved afdelingens konferencer og i uddannelsen af og sparringen med vores yngre lægekollegaer. Der vil endvidere være mulighed for at deltage i relevante projektopgaver.

Hvem er du?

Specialpsykolog:

  • Du er specialpsykolog (eller specialist i psykopatologi)
  • Du har særlig interesse for udredning og kan lide at dykke ned i komplekse problemstillinger og lave ”detektivarbejde” for at belyse en sag.
  • Du har bred erfaring med psykologisk udredning/undersøgelse af voksne.
  • Du har gode kommunikationsevner mundtligt såvel som skriftligt, og du er indstillet på, at skriftlighed er en stor del af dit arbejde.
  • Du har en stærk faglig fundering og er motiveret for aktivt at bringe psykologisk viden ind i socialmedicinen – f.eks. på konferencer, ved undervisning og sagssparring, projekter til kvalitetssikring i afdelingen og lignende.
  • Du skal kunne arbejde selvstændigt og samtidigt være engageret i afdelingen.
  • Du har gode samarbejdsevner og kan lide at arbejde tværfagligt.
  • Kendskab til det kommunale system vil være en fordel, men er ikke et krav.

Psykiatrisk overlæge

  • Speciallægeanerkendelse i psykiatri
  • Overlægekvalificeret, dvs. vurderet til at opfylde kravene i den faglige bedømmelse som overlæge jf. de 7 lægeroller
  • Bred erfaring og høj faglighed i det psykiatriske arbejde, herunder erfaring med visitation, vurdering samt udarbejdelse af speciallægeerklæringer i forhold til arbejde og uddannelse
  • Gerne erfaring med rådgivning af/ samarbejde med kommuner og erfaring med undervisning og formidling inden for sit fag.
  • Evt. efteruddannelse inden for psykiatrisk diagnostik eller behandling af patientgrupper, som ses i afdelingen.
  • Gode kommunikationsevner mundtligt såvel som skriftligt
  • Gode samarbejdsevner og kan lide at arbejde tværfagligt
  • Kan rådgive og give sparring til andre læger og øvrige kollegaer.
  • Kendskab til det kommunale system vil være en fordel, men er ikke et krav.

Mange af vores patienter har både fysiske, psykiske og sociale barrierer ift. at opnå og bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet, og vi drøfter flittigt sagerne med hinanden og søger sparring, når noget ligger uden for vores eget kerne- og kompetenceområde. Du skal derfor have lyst til at stille din viden til rådighed for dine kolleger, ligesom det skal falde dig naturligt selv at søge sparring ved behov.

Om Arbejds- og Socialmedicinsk Afdeling

Arbejds- og Socialmedicinsk Afdeling, Holbæk Sygehus består af en arbejdsmedicinsk og en socialmedicinsk enhed i samme hus og varetager de arbejds- og socialmedicinske opgaver i Region Sjælland.

Samlet består afdelingen af knap 60 medarbejdere, hvoraf ca. halvdelen er tilknyttet socialmedicin. Den lægelige stab består af ca. 25 speciallæger med samfundsmedicinsk, arbejdsmedicinsk, almenmedicinsk eller psykiatrisk baggrund samt ca. 10-15 uddannelsessøgende læger indenfor samfundsmedicin og arbejdsmedicin. I afdelingen er desuden lægesekretærer, en socialfaglig konsulent, en socialrådgiver, to socialsygeplejersker og fem psykologer. Afdelingen huser seniorforskere og ph.d.-studerende. Der er desuden tilknyttet en række eksterne konsulenter, overvejende inden for det psykiatriske speciale.

Socialmedicinsk Ambulatorium (også kaldet Klinisk Funktion) blev etableret i forbindelse med reformerne på førtidspensions-, fleksjob- og sygedagpengeområdet. Klinisk Funktion bidrager med at skabe et overblik over patientens somatiske og psykiatriske helbredsmæssige samt sociale forhold og vurderer, hvordan den enkeltes helbred er foreneligt med at varetage et arbejde eller uddannelse. Formålet er at pege på evt. yderligere behandlings- og rehabiliteringsmuligheder med henblik på – i samarbejde med kommunerne – at understøtte rehabilitering og om muligt tilknytning til arbejdsmarkedet.

Lægerne i Klinisk Funktion giver sundhedsfaglig rådgivning som sundhedskoordinator i de kommunale rehabiliteringsteam i regionens 17 kommuner. I ambulatoriet ser vi borgere med komplekse problemstillinger til samtale og undersøgelse mhp. at vurdere om borgerens sygdomme og vanskeligheder er tilstrækkeligt udredt og behandlet, og om der kan peges på yderligere i forløbet.

Der er i det daglige tæt samarbejde med gensidig faglig sparring, konferencer og udviklingstiltag. Desuden er der stor interesse for forskning og derfor er forskningsaktiviteter en naturlig del af dagligdagen. Afdelingen deltager løbende i lægers videreuddannelse i arbejdsmedicin og i samfundsmedicin.

Holbæk Sygehus’ socialteamet med socialsygeplejersker og socialrådgiver er tilknyttet afdelingens socialmedicinske funktion, men har daglig funktion på hele sygehuset samt kontor i nærheden af sengeafdelingerne.

Hvad kan vi tilbyde?

Vi kan tilbyde en dejlig arbejdsplads beliggende på Holbæk Sygehus, tæt på Holbæk Station. Vi har et godt arbejdsmiljø, med god stemning og en god og uformel omgangstone. Vi har daglig konference, men også løbende kollegial sparring. Arbejdsopgaverne er spændende og meningsfulde, og vi har fokus på, at det, vi gør, gavner patienten. Vi løfter i flok, støtter hinanden og udvikler os i fællesskab. Vi prioriterer uddannelse og forskning højt, og der er løbende mulighed for karriereudvikling.

Vi har en flot selvstændig bygning med gode kontorfaciliteter, hvor du vil få din egen faste arbejdsplads. Det vil være muligt at tilrettelægge dine arbejdstider og -opgaver med fleksibilitet (fx flextid og mulighed for hjemmearbejde), så arbejdet også kan hænge sammen med dit familie- og fritidsliv.

Afdelingen er beliggende på Holbæk Sygehus og har fremskudte ambulatorier i Køge og Nykøbing F., hvor vi ser patienter fra regionens sydlige kommuner.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst. Psykologstillingen er en etårig stilling som barselsvikar. Psykiaterstillingen er mhp. fastansættelse.

Det er muligt, ved siden af deltidsstilling, at have egen praksis, forskningsaktivitet eller ansættelse i sygehuspsykiatrien.

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere om stillingen og de muligheder, som ligger i jobbet, er du velkommen til at kontakte:

Ansøgning

Ansøgningen skal indsendes via linket på www.regionsjaelland.dk.

Ansøgningsfrist d. 28.04.2025

Samtaler afholdes løbende

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Om Holbæk Sygehus

Holbæk Sygehus er en innovativ arbejdsplads med masser af muligheder for personlig og faglig udvikling. Vi vil være førende i diagnostik og behandling af almene og hyppigt forekommende sygdomme, og vi har velfungerende forskningsmiljøer på disse områder.

Vi er et ambitiøst og veldrevet sygehus med en flad ledelsesstruktur – så vejen fra idé til handling er kort. Vi glæder os til at byde dig velkommen på holdet. Du kan se mere om  job på Holbæk Sygehus her.