Afdelings-/overlæge til europæisk samarbejde på bivirkningsområdet

Dette job er udløbet

Brænder du for at gøre en forskel for patienter og har du lyst til at styrke dansk indflydelse i EU på lægemiddelområdet? Har du interesse i lægemidler og overvejer du et lægejob uden for klinikken? Eller kommer du fra lægemiddelindustrien og vil prøve noget nyt? Så har vi i Lægemiddelstyrelsen lige nu en spændende stilling ledig i et meget stærkt fagligt miljø, hvor du kan være med til at vurdere og overvåge bivirkninger i dansk og europæisk regi til gavn for behandling af patienterne.

Lægemiddelstyrelsen har en vision
Lægemiddelstyrelsen er Danmarks nationale myndighed for godkendelse og overvågning af lægemidler, medicinsk udstyr og kliniske forsøg. Vores mission er effektive, sikre og tilgængelige lægemidler og medicinsk udstyr til gavn for patienter og samfund.

Vi er ca. 400 medarbejdere i Lægemiddelstyrelsen på Islands Brygge. Gennem det Europæiske Lægemiddelagentur EMA (European Medicines Agency) samarbejder vi dagligt med vores kolleger fra de andre europæiske lægemiddelmyndigheder. Vi deltager i forskellige faglige arbejdsgrupper med andre eksperter, og Danmark har medlemmer i alle de europæiske lægemiddelkommitéer.

Det er vores vision at være en drivkraft i det europæiske samarbejde, sikre en stærk international position samt bidrage til at gøre Danmark til en førende life science nation. Lægemiddelstyrelsen er præget af stærk faglighed og engagement, og du får en fantastisk arbejdsplads. Vi har travlt, men vi har det også sjovt.

Lægemiddelstyrelsen er en tværfaglig arbejdsplads
Stillingen er placeret i Enheden for Medicinsk Evaluering & Biostatistik (MED) som er den enhed, hvor de fleste læger i Lægemiddelstyrelsen er ansat. Vi er 17 engagerede og højt kvalificerede medarbejdere. Dine nærmeste kolleger bliver læger, farmaceuter, toksikologer, farmakometrikere og statistikere. Vi arbejder tværfagligt, ofte i mindre arbejdsgrupper. Vi har også 20 deltidsansatte speciallæger fra vidt forskellige specialer, som bidrager med vigtig specialviden.

Dit primære arbejde vil være at vurdere kliniske data med henblik på bivirkninger og sikkerhedsrisici samt overvågning af bivirkninger hos allerede markedsførte lægemidler. Du vil arbejde tæt sammen med bivrikningssektionen. Arbejdet indebærer aktiv deltagelse i europæiske pharmacovigilance opgaver og komité arbejde (PRAC). En del rejseaktivitet må derfor påregnes. Vi laver herudover risikovurdering i forbindelse med mangelsituationer og besvarer lægemiddelrelaterede spørgsmål fra borgere, presse og politikere.

Hvem søger vi?
Du er læge, gerne speciallæge, f.eks. i et medicinsk speciale med bred medicinsk erfaring. Du kan også have erfaring fra lægemiddelindustrien og være uden en formel speciallægeuddannelse. Erfaring med bivirkningsarbejde er en fordel, men oplæring vil finde sted.

Din videnskabelige og faglige ekspertise er afgørende, og en vis klinisk erfaring er nødvendigt.
Vi forventer, at du:

  • har interesse og flair for at vurdere klinisk forskning
  • kan kombinere og balancere det detaljeorienterede med det pragmatiske
  • har gode samarbejdsevner, kan arbejde målrettet, bevare overblikket og overholde tidsfrister.

Du skal derudover være motiveret for at arbejde tværfagligt i et internationalt miljø, hvor engelsk er det daglige arbejdssprog, som du må beherske på højt niveau, både mundtligt og skriftligt.

Vi tilbyder
En international orienteret arbejdsplads med samarbejdspartnere i hele Europa gennem Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

Du bliver en del af et dynamisk fagligt miljø, der kendetegnes af dygtige og ihærdige kolleger, og du får mulighed for efter- og videreuddannelse inden for relevante områder.

Vi har en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, og du kan selv i høj grad planlægge din hverdag. Du vil få udfordrende og afvekslende opgaver, hvor du får mulighed for at anvende og udvikle dine kompetencer inden for et bredt felt af arbejdsopgaver.

Vores arbejdsklima er uformelt og fyldt af engagement, humor og gensidig respekt.

Om ansættelsen
Du vil blive ansat som afdelingslæge eller overlæge alt efter kvalifikationer. Ansættelse som afdelingslæge eller overlæger forudsætter som udgangspunkt speciallægeanerkendelse.

Ansættelse som afdelingslæge sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Yngre Læger (YL). Ansættelse som overlæge sker i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Der er tale om en fuldtidsstilling med tiltrædelse snarest muligt. Dit arbejdssted bliver Lægemiddelstyrelsen, Islands Brygge.

Kontakt os gerne
Du kan få flere oplysninger om stillingen ved at kontakte overlæge Doris I. Stenver på telefon 22460979 eller enhedschef Nikolai Brun på telefon 25 26 52 88 Du kan læse mere om Lægemiddelstyrelsen på www.lmst.dk.

Er du interesseret?
Så klik på ”Søg job” og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 2.

En arbejdsdag i Lægemiddelstyrelsen  

Du vurderer kliniske data over bivirkninger som en lægemiddelvirksomhed har indsendt. Du skal tolke deres data, men er måske ikke helt enig i deres konklusion.  

Du skal holde telefonkonference med eksperter fra et andet EU-land, der også har gennemgået data. Du skriver en rapport, som alle de europæiske lande skal diskutere på næste møde i den europæiske lægemiddelkomité PRAC (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee) hvor du vil fremlægge sagen.

En hospitalslæge kontakter styrelsen, fordi hun er bekymret over nogle alvorlige bivirkninger, hun har set hos patienterne. Denne bivirkning fremgår ikke i produktresumeet. Du skal vurdere dette herunder, hvad der så skal ske og hvorvidt det skal tages op i PRAC.  

En journalist har henvendt sig. Han spørger til en nyhed fra Lægemiddelstyrelsens hjemmeside, hvor vi har informeret om, at et lægemiddel er blevet trukket tilbage.

Lægemiddelstyrelsen har røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.