Fejl skal der være åbenhed om, så vi kan lære af dem. Ellers risikerer vi at begå dem igen. Det burde være indlysende for enhver, der kender til dagligdagen på hospitaler og klinikker og i øvrigt vil patienter og deres pårørende det godt. Men sådan forholder det sig ikke i virkeligheden. Tværtimod ser vi en stigende tendens til, at myndighederne med Styrelsen for Patientsikkerhed i spidsen forfølger den enkelte uheldige læge og behandler i stedet for at fokusere på at...
Klinikerne på OUH står alene når der skal findes en syndebuk Svendborg-sagen viser med al tydelighed, at en ledelse ikke kan fralægge sig ansvaret uden samtidig at fralægge sig anstændigheden. STPS fik deres syndebuk. Ledelsen gik fri.
5 kommentarerHvor gik data hen, da Sundhedsplatformen gik ind? Mulighederne for kvalitetsudvikling er ikke bare forringet, men ofte umuliggjort efter indførelsen af Sundhedsplatformen. Den har medført et tab af værdifulde sundhedsdata, som nærmest må betegnes som uopretteligt.
3 kommentarer
Svendborg-sagen kalder på mere end hurtige slagord og paroler Sagen er principiel og kræver større grundighed, end 1. reservelæge Frederik Philip Treschow lægger op til i sit indlæg i Dagens Medicin. Også derfor er det vigtigt, at den nu kommer for Højesteret.
4 kommentarerVejle stikker ikke af fra de andre sygehuse ved knoglemarvskræft Dagens Medicin bidrager til at skabe usikkerhed og utryghed for danske patienter med myelomatose ved énsidigt og ukommenteret at lægge spalteplads til markedsføring af et enkelt sygehus.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar
Erik Jylling og Søren Barlebo: ‘Kronikerpakker’ risikerer at fastlåse i stedet for at udvikle Med ‘kronikerpakkerne’ er der politisk sat en tydelig retning, der nemt prioriterer standardløsninger frem for udvikling og innovation. Det kan være en fælde. I stedet bør vi betragte ‘pakkerne’ som en mulig motorvej for innovation af sundhedsvæsenet, skriver Erik Jylling, lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden, og Søren Barlebo Rasmussen, partner i Mobilize Stategy Consulting.
1 kommentar
Sammenlægning af psykiatrien og somatikken må ikke få os til at slække på fagligheden Et politisk flertal har desværre valgt at sammenlægge somatikken og psykiatrien i stedet for at øge resurser til kapacitetsopbygning og behandling. For slet ikke at tale om at pleje vores kompetente personale, der fortjener ordentlige løn – og arbejdsvilkår.
1 kommentar
Træd på bremsen: Vi uddanner for mange læger, men for få speciallæger DEBAT: Man kan ikke løse speciallægemanglen ved at proppe flere ind på medicinstudiet. Tværtimod risikerer vi at skabe en generation af læger, der fanges i et system uden veje videre, skriver Yngre Lægers forperson.
Skriv en kommentar