CHICAGO (Dagens Medicin) – Udenfor konferencecentret er trafikken sat på hold. Flere af de hvide shuttlebusser, der ellers trofast cirkulerer mellem centret og byens mange hoteller, har været suspenderet siden kl. 14.00, så vicepræsident Joe Bidens kortege uforstyrret kan komme frem gennem Chicagos gader til McCormick Place. »Vi har brug for at tilføre kræftforskningen ny energi!« Sådan indledte USA’s vicepræsident sin tale fra scenen i Hall B1 til lyden af klapsalver fra de mange tilhørere, som fik mast sig igennem...

VIDEO: Her er tre skandinaviske onkologers højdepunkter fra ASCO Se indslaget fra ASCO, hvor tre onkologer fra Danmark, Norge og Sverige fortæller om deres personlige højdepunkter fra dette års ASCO-kongress i Chicago.
Skriv en kommentar
»Der er mange muligheder i USA, som jeg ikke havde i Danmark« I 23 år arbejdede Fred Hirsch som lungeonkolog i Danmark. Så tog han et år til USA for at forske, og her har han nu været i 17 år. Det er det bedste, han nogensinde har gjort, og han har ingen planer om at vende tilbage til Danmark.
Skriv en kommentar
»Jeg havde ikke troet, at jeg som helt ny kunne være med til at netværke« Hjemmefra havde mange læger sagt til Caroline Brenner Thomsen, at networking var en stor del af ASCO. Men hvem pokker skulle hun som debutant netværke med? Det fandt hun ud af.
Skriv en kommentar
»For mig var ASCO et surt show« Indtil påskeferien i år så ASCO ud til at blive det største nogensinde for Mansoor Mirza, overlæge på Rigshospitalet. Men sådan gik det desværre ikke
Skriv en kommentar
Tidlig palliation har stor effekt, men har ikke vundet indpas Et randomiseret studie viste på ASCO, at tidlig palliation øger livskvaliteten og mindsker bl.a. angst for både patient og pårørende. Alligevel har palliation ikke vundet indpas i onkologien.
Skriv en kommentar
Lungekræftpatienter kommer til at vente lidt på protonterapi Et studie præsenteret på ASCO har givet overlæge Marianne Knap fra Aarhus Universitetshospital vigtig viden omkring protonbehandling af lungekræftpatienter forud for opstarten af Dansk Center for Partikelterapi.
Skriv en kommentar
Immunterapi giver spirende håb for patienter med tyktarmskræft Studier på ASCO bekræfter, at en lille gruppe patienter med tyktarmskræft har effekt af immunterapi, men der mangler fortsat viden om, hvor stor effekten er sammenlignet med kemoterapi, siger professor Per Pfeiffer fra Odense Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Terapi til modermærkekræft gavner på tværs af diagnoser Et nyt studie fra Fase 1-enheden på Rigshospitalet viser, at kræftpatienter, hvis sygdom rent tumorbiologisk drives af genforandringer, som normalt operere i modermærkekræft, har gavn af den samme behandling som patienter med modermærkekræft.
Skriv en kommentar
Endelig et studie med effekt for metastatisk eller recidiverende halskræft Patienter med halskræft ser ud til at have gavn af Opdivo. Især gav det sig udslag i form af en forbedret 1-års overlevelse.
Skriv en kommentar
Veliparib efter tilbagefald efter æggestokkræft har effekt En stor gruppe af æggestokkræft-patienter med tilbagefald og med medfødt BRCA-mutation ser ud til at have effekt af behandling med Veliparib.
Skriv en kommentar
Immunterapi i kombination epokegørende overfor tarmkræft De første resultater af et fase 2-studie med kombinationsbehandling af immunterapierne Opdivo og Yervoy viser gode responsrater og forbedret overlevelse inden for tarmkræft.
Skriv en kommentar