Formanden for Danske Patienter, Lars Engberg, kalder Danske Regioners plan om at erstatte KRIS og RADS med et Medicinråd, der skal inddrage prisen i vurderingen af sygehusmedicin, for »storslem«. Modellen fordrer, ifølge formanden, at økonomiske hensyn og synspunkter, trumfer fagligheden i arbejdet med at vurdere nye lægemidler. »Modellen giver økonomerne vetoret. Det er totalt uacceptabelt og stærkt kritisabelt, da det sætter fagligheden ud af spil og efter alt at dømme betyder, at Medicinrådet fra tid til anden vil afvise medicin,...

Medicinrådet står uden afgørende plan Danske Regioner er med sit reviderede udspil til et nyt Medicinråd kommet et lille skridt videre mod en prioritering af ny dyr sygehusmedicin.
Skriv en kommentarLungemedicinere: Et stort pres bliver taget fra vores skuldre Danske Regioner præsenterede i sidste uge en revideret udgave af modellen for et nyt Medicinråd. Formand for Dansk Lungemedicinsk Selskab, Ole Hilberg, synes, at det er positivt, at prioriteringen fjernes fra den enkelte læges skuldre.
Skriv en kommentarNeurolog-formand: Patienter skal behandles ulige for at blive behandlet lige Danske Regioner præsenterede i sidste uge en revideret udgave af modellen for et nyt Medicinråd.
Skriv en kommentarReumatologer: Positivt, at der lægges op til vurdering af alle omkostninger ved en behandling Danske Regioner præsenterede i sidste uge en revideret udgave af modellen for et nyt Medicinråd.
Skriv en kommentarVejen banet for økonomisk prioritering af medicin i Danmark KRIS og RADS skal lægges sammen til én enhed, Medicinrådet, der skal vurdere merværdien af nye lægemidler i forhold til standardbehandlingen. Rådet får samme funktion som tyske IQWIG.
Skriv en kommentar
Lif: »Den nye model kan forsinke patienternes adgang til medicin« Lægemiddelindustriforeningens koncernchef, Ida Sofie Jensen, frygter, at den nye prioriteringsmodel på uhensigtsmæssigt vis vil forsinke patienternes adgang til medicin.
Skriv en kommentar
LVS: »Det kan blive vanskeligt at opretholde armslængdeprincippet« Af regionernes foreløbige plan for en ny prioriteringsmodel fremgår det, at der skal indføres et armslængdeprincip. Men det kan blive vanskeligt at overholde, mener LVS’ formand.
Skriv en kommentarHer er regionernes plan for prioritering af medicinudgifter Efter et års tovtrækkeri ligger den detaljerede plan for, hvordan Danske Regioner vil prioritere medicinudgifterne klar. Der skal bl.a. oprettes et nyt Medicinråd, der som noget nyt skal inddrage prisen i vurderingen.
Skriv en kommentarDanske politikere står fast: Norsk prioritering bliver ikke oversat til dansk Sundhedsministeren og repræsentanter fra sundheds- og ældreudvalget har været i Norge for at blive klogere på deres erfaringer med et prioriteringsinstitut. Besøget ændrer ikke ved deres holdning om, at Danmark ikke skal gå samme vej.
Skriv en kommentar
Et flertal af danskerne ønsker prioriteringsinstitut En ny meningsmåling viser, at et flertal af danskerne ønsker et nationalt prioriteringsinstitut. Resultatet overrasker sundhedsøkonom.
Skriv en kommentar
To forslag til prioriteringsinstitut fik nej i Folketinget Hverken SFs eller Alternativets beslutningsforslag om et prioriteringsinstitut vandt genklang, da Folketinget behandlede forslagene. Dog var alle enige om, at det er nødvendigt at drøfte, hvordan man takler de stigende medicinpriser.
Skriv en kommentar