Danske Regioner har besluttet at etablere en ny instans, Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin, KRIS, der især skal tage sig af vurdering af nye lægemidler til kræftbehandling. Det er holdningen hos Lægevidenskabelige Selskaber, LVS, der repræsenterer 121 videnskabelige selskaber, at KRIS er en helt overflødig knopskydning af institutioner på et område, hvor vi allerede har RADS, Rådet for anvendelse af dyr sygehusmedicin, og netop har etableret en national organisation for indførelse af NKR, nationale kliniske retningslinjer. Etableringen af endnu en...

Masteruddannelsen i personlig medicin mangler fokus på udvikling og anvendelse af lægemidler Den individuelt tilpassede farmakoterapi spiller en stadig større rolle i patientbehandlingen, men det ser ikke ud til, at det i tilstrækkelig grad afspejles i den danske masteruddannelse i personlig medicin, skriver to farmaceuter.
2 kommentarerKRIS og RADS er til for patienternes bedste Det er faktisk således, at vi i Danmark – sammenlignet med Sverige, Norge og Storbritannien – er utroligt hurtige til at indføre nye lægemidler på de behandlende sygehusafdelinger.
Skriv en kommentarKommunerne skal tage deres ansvar alvorligt Mange kommuner bruger stadig tvivlsomme og uvidenskabelige metoder
Skriv en kommentarKender regionerne deres besøgelsestid? RLTN er sendt i byen med et forhandlingsmandat, som tydeligvis blot er en sammenskrivning af de fem regioners ønsker, pakket ind i en fernis af Rigsrevisionens kritik
Skriv en kommentarEr regionerne kunde eller arbejdsgiver? Danske Regioner vil have fordelene som både arbejdsgiver og kunde – men den går altså ikke
Skriv en kommentar
Har vi sat ræven til at vogte gæs? RADS har — indtil nu — leveret en kvalitetspræstation, i modsætning til Medicintilskudsnævnet, der savner kvalitet i sine beslutninger.
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
1 kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar