Speciallæge i neurokirurgi til Neurokirurgisk Afd. NK
Neurokirurgisk Afdeling NK
Neurokirurgisk Afdeling NK, Aarhus Universitetshospital har lands- landsdelsfunktion med ansvar for neurokirurgisk hospitalsbehandling i Region Midtjylland. Desuden har afdelingen vestdansk landsdelsfunktion for modtagelse og behandling af patienter med traumatisk rygmarvsskade. Neurokirurgisk Afdeling NK fungerer i formaliseret samarbejde med Neurokirurgisk Afdeling, Ålborg Sygehus i Center for Neurokirurgi i Jylland.
Vagtforhold: 12-skiftet, differentieret tilkalde- og tilstedeværelsesvagt. Vagten er delt, også i weekenden. I vagtlaget indgår afdelingslæger og overlæger i blandet vagtlag. I øjeblikket deltager 12 speciallæger i denne vagtform. I tilstedeværelsesvagt indgår reservelæger, 1. reservelæger og afdelingslæger. Vagtforhold og vagthyppighed differentieres i forhold til afdelingslægens deltagelse i specialfunktioner.
Den lægelige normering omfatter en ledende overlæge, en professor, 11 overlæger, otte afdelingslæger, to 1. reservelæger, tre reservelæger og en reservelæge i introduktionsstilling.
Neurokirurgisk Afdeling er i betydelig grad subspecialiseret og har igennem de seneste år opbygget teamdannelse inden for områderne cerebrovaskulære sygdomme, funktionel neurokirurgi, tumorkirurgi, kraniofacial kirurgi, spinalkirurgi, neurointensiv behandling og kranietraumatologi.
Du kan læse mere om Neurokirurgisk Afdeling NK på vores hjemmeside, www.sundhed.dk.
Kvalifikationer:
Det forudsættes, at ansøgeren er speciallæge i neurokirurgi, således at denne selvstændigt kan varetage patientbehandlingen i afdelingen.
Ansøgeren skal være indstillet på at deltage i afdelingens videnskabelige arbejde i samarbejde med afdelingens øvrige læger og afdelingens professor.
At ansøgeren kan indgå i afdelingens nuværende arbejdsgange, herunder fungere i det internt tværfaglige samarbejde med særlige ansvarsområder, samt det eksterne samarbejde med andre sygehusafdelinger, videnskabelige institutter, sociale myndigheder og andre for Neurokirurgisk Afdeling relevante samarbejdspartnere.
Funktionsbeskrivelse:
Særlige fagområder inden for afdelingens virksomhed er fordelt blandt afdelingens speciallæger som selvstændige ansvarsområder. Her er tale om tumorkirurgi, stereotaktisk funktionel neurokirurgi, spinalkirurgi, vaskulær kirurgi, basis cranii kirurgi, kraniofacial kirurgi, børneneurokirurgi samt neuro-traumatologi.
Til herværende stilling ønskes speciallæge med speciel interesse i behandlingen af intracerebrale gliomer, herunder kendskab til brug af peroperativ neuronavigation, intraoperativ neuroimaging og intraoperativ neurofysiologisk monitorering.
Ansøger med operativ og forskningsmæssig interesse for dyb hjernestimulation til behandling af bevægeforstyrrelser foretrækkes.
Ansøger skal have vist interesse for og have viden om præoperativ brug af TMS i operationsplanlægning, herunder brug af ’vågen’ operationsteknik.
Ansøger deltager som øvrige speciallæger bredt i afdelingens løsning af lægefaglige opgaver.
Ansøger deltager i øvrigt bredt i afdelingens virksomhed fordelt på ovenstående funktioner og forventes at deltage på lige fod med afdelingens øvrige speciallæger i behandlingen af andre neurokirurgiske lidelser.
Endvidere deltager ansøger i undervisning og supervision af yngre kolleger, medicinske studerende og plejepersonale.
Ovenstående stillingsbeskrivelse er gældende på ansættelsestidspunktet. Løbende ændringer af funktioner bliver foretaget ved gensidig aftale mellem afdelingslægen og afdelingsledelsen.
Bedømmelse:
Ansøgerens kvalifikationer vil blive bedømt ud fra de 7 lægeroller:
Den medicinske ekspert:
Afdelingslægen skal være speciallæge i neurokirurgi med dokumenteret erfaring og uddannelse.
Akademiker:
Det er ønskværdigt, at afdelingslægen har videnskabelig erfaring og produktion samt interesse for og vilje til at initiere og deltage i kvalitetsudvikling og forskningsprojekter i afdelingen.
Kommunikator:
Der lægges vægt på erfaring inden for undervisning af medicinstuderende, læger, sygeplejersker og andre personalegrupper. Desuden bedømmes ansøgernes kommunikative evner i mere bred forstand.
Leder/administrator:
Det forventes, at afdelingslægen har interesse for ledelsesmæssig udvikling. Der fortrækkes en ansøger med gode evner til at tage beslutninger.
Professionel:
Professionel adfærd under iagttagelse af etiske og juridiske samt administrative normer for lægelig funktion vil blive bedømt.
Sundhedsfremmer:
Eventuelle sundhedsfremmende tiltag ønskes dokumenteret.
Samarbejder:
Der lægges vægt på gode evner for samarbejde og kommunikation samt evne til at udvise handlekraft og beslutsomhed, samt humor.
Løn- og ansættelsesforhold
Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst.
Ansættelsen er betinget af en tilfredsstillende børneattest.
Vi holder ansættelsessamtaler umiddelbart efter ansøgningsfristen.
Ansøgning, CV, bilag samt skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer skal fremsendes elektronisk.Se skema her.
Søg stillingen via “Ansøg her!”-knappen.
Da Region Midtjylland er igennem en væsentlig spareplan, vil omplaceringsramte medarbejdere der søger stillingen have fortrinsret til samtale.