HPV-bivirkningsfrekvensen er ifølge producenten Merck lidt over tre pct., hvilket svarer til ca. 15.000 bivirkningsramte i Danmark. Bivirkningerne kommer oftest kort efter første vaccination og forværres efter anden, og det går helt galt efter tredje vaccination. Både læger og patienter vidste ikke, hvad der skete, men det er nu klart for alle, at HPV-bivirkningerne eksisterer, men alligevel lukker vi øjnene for deres eksistens. Lægerne kan ikke diagnosticere, og patienterne tror ikke, at lægerne vil give en vaccine, der er så...

Jeg kan berolige Palshof – kirurgien er af højeste standard Hvorfor bragte Torben Palshof ikke sin kritik af den kirurgiske nyrecancerbehandling på banen, da han var formand for DMCG? Og har Sundhedsstyrelsen udvist rettidig omhu med sin kritik i medierne?
Skriv en kommentarDagens Medicin og journalistik Mangelfuld baggrundsviden om hidrosadenitis suppurativa (HS) og indtagelse af mælkeprodukter.
Skriv en kommentarLuk Lif Lif's ensidige fokus på ny og dyr medicin medvirker til at fastholde lægemiddelbranchens image som kold, kynisk og profitdreven.
Skriv en kommentarValue for hvem? Herligt, at Danske Regioner lægger op til noget så nyt som at sætte patienten og patientens livsværdier i centrum. I praksis er det ikke så nyt.
Skriv en kommentar
Ny uddannelse skal styrke implementering og skalering af digitale hjemmeindlæggelser i Skandinavien Debat: Digitale hjemmeindlæggelser er et evidensbaseret servicedesign og et vidnesbyrd om, at hjemmmeindlæggelser fra skandinaviske sundhedssystemer øges i disse år. Men implementeringen er både vanskelig og langsom, men det kan en ny uddannelse i digitale hjemmeindlæggelser forhåbentlig ændre på, skriver en række danske, norske og svenske forskere fra konsortiet 'Nordic Digital Health & Education', der står bag den nye uddannelse.
Skriv en kommentar
Psykolog: Næstefter klienten er den praktiserende læge min nærmeste samarbejdspartner Debat: Som psykolog med ydernummer og specialist i psykopatologi hilser jeg ønsket om øget samarbejde med praktiserende læger meget velkomment. Set fra mit perspektiv har vi ikke behov for flere instanser, men et tættere samarbejde med både almen praksis og speciallægepraksis, skriver psykolog Pia Hedegaard.
Skriv en kommentar
Overgangsaktiviteter er afgørende trædesten til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedsreformen er ikke længere noget, vi venter på, men noget vi skal virkeliggøre sammen. I dette indlæg stiller vi skarpt på, hvordan overgangsaktiviteter kan bane vejen for sundhedsreformens intentioner om at skabe et stærkere og mere sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på tryghed, relationer, faglighed og politisk forankring.
Skriv en kommentar
Debat: En ny retning for psykiatrien – lad os gribe muligheden sammen Vi står med en historisk mulighed for at skabe en mere sammenhængende, tilgængelig og værdig psykiatri. Det kræver, at vi tør tænke nyt og samarbejde på tværs af sektorer. Hos de private psykiatriske klinikker og hospitaler er vi klar. Lad os sammen sikre, at ingen børn og unge skal vente urimeligt længe på den hjælp, de har brug for, skriver Kit Kjærsgaard, direktør for Skovhus Privathospital og Dorthe Mikkelsen, direktør for CPH Privathospital.
Skriv en kommentar
Debat: Digital transformation af sundhedsvæsenet forudsætter en transformation af ledelse og forskning Digital teknologi, forskning og ledelse er ikke adskilte verdener. Hvis vi skal lykkes med den digitale transformation af sundhedsvæsenet, må vi insistere på, at disse tre faktorer integreres fra starten og opretholdes gennem hele transformationsprocessen, skriver Thea Kølsen-Fischer, Kristian Kidholm og Søren Barlebo Rasmussen i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar
Pas på: Sundhedsreformen kan smide fagligheden ud med badevandet Der var engang, hvor det faglige samarbejde mellem sygehuse og almen praksis var ikke-eksisterende, og hvor lægers efteruddannelse blev betalt af medicinalindustrien. Derfor skal vi værne om de nuværende gode løsninger for efteruddannelse og kvalitetsudvikling i almen praksis, hvis fundament sundhedsreformen risikerer at fjerne, skriver ledelsen i hhv. DSAM og FYAM i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentarUndervisning i palliation bør være obligatorisk DEBAT: Ulighed i adgang til palliation starter i uddannelsen, og den manglende uddannelse i palliativ indsats af læger og sygeplejersker er et farligt signal om prioritering.
1 kommentar