På engelsk siger man ‘publish or perish’, og det er derfor vigtigt, at publikationerne fra alle hospitalsafdelinger i Region Hovedstaden registreres, når afdelingernes videnskabelige aktivitet skal vurderes. Antal af videnskabelige publikationer er den mest benyttede parameter ved sammenligningen af afdelingerne; men en fair sammenligning forudsætter en korrekt registrering. I Region Hovedstaden bruges det web-baserede registreringsværktøj PURE (PUblication and REsearch). For 2013 faldt jeg for nylig over to noget specielle referencer i PURE: For neurologisk afdeling på Glostrup Hospital er angivet...
Vi undres over ønske om centralisering Behandlingen af AML foregår i dag på et meget højt internationalt fagligt niveau, og organisatoriske ændringer vil næppe føre til forbedrede behandlingsresultater, tværtimod.
Skriv en kommentarProblematisk tysk regional kemoterapi Thomas Vogls klinik i Frankfurt præsterede videnskabelige publikationer af exceptionelt ringe kvalitet
Skriv en kommentarPolitikere på afveje omkring den psykiatriske behandling Det er tvivlsomt, om eksterne tværfaglige team er den rigtige måde at bedømme medicineringen af psykiatriske patienter
Skriv en kommentarNej til skjult sundhedsskat i lægepraksis Det er ikke rimeligt at blive påtvunget voldsomt tidskrævende såkaldt kvalitetssikrende kontrolsystemer — og så selv skulle betale for det.
Skriv en kommentar
Jeg savner datafangst Jeg vil gerne opfordre til, at vi ikke får ødelagt et utrolig godt redskab til kvalitetssikring i egen praksis.
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
1 kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar