Kære Morten Østergaard og Astrid Krag, Studenterfaner og sarkastiske bannerslogans vajer højt i disse fremdriftsreformdage — og de lægestuderendes modvilje mod fireårsreglen er i samme ombæring blusset op med fornyet ildhu. Fremdriftsreformen og fireårsreglen berøver nemlig i ledtog de danske lægestuderende for muligheden for selv at sammensætte deres uddannelse — og ikke mindst for friheden til selv at supplere pensumlæsningen med forskning og lægefagligt arbejde. Først kom i 2007 Sundhedsministeriets forkætrede fireårsregel og pressede de lægestuderendes forskning, sygepleje- og lægevikariater,...

Sygehusenes it føles ikke særlig topklasseagtigt Uforståeligt, at regeringen kalder dansk sundheds-it for værende i international klasse. Sådan ser hverdagen på sygehuset ikke ud.
Skriv en kommentarHvad koster det at reducere tvang? Hvis brugen af tvang i psykiatrien skal bringes ned, er der behov for at se nøje på, hvilke alternativer der findes, og hvad de økonomiske konsekvenser vil være. Er finanslovens 50 mio. kr. er nok til at løse problemet?
Skriv en kommentarFireårsreglen skader sundhedsvæsenet På sigt bliver konsekvensen et fantastisk dyrt og sårbart sundhedsvæsen, hvor speciallæger kun mestrer én ting. Det harmonerer dårligt med behandlingen af de mange danske patienter, der lider af flere kroniske sygdomme samtidig
Skriv en kommentarVi gør hvad vi kan Yngre Læger finder sig ikke stiltiende i fireårs-reglen
Skriv en kommentarMinisteren burde skamme sig Astrid Krag talte på Lægemødet om læger som forkælede børn. Hun burde undskylde over for de læger, som er ramt af fireårsreglen.
Skriv en kommentar
Hvorfor finder vi os i fireårsreglen? Strejke, demonstration eller noget helt tredje. Vi må tage mere drastiske metoder i brug for at vise vores modstand
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
1 kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar