Inden for sundhedsvæsnet er det efterhånden også blevet svært at finde ud af, hvad et hospital i virkeligheden er. Talrige sygehusfusioner gør det efterhånden meget vanskeligt at tale om ét hospital mange steder i landet, og derfor giver Dagens Medicins kåring af Danmarks bedste hospitaler 2014 i de tre forskellige kategorier: store hospitaler, mellemstore hospitaler og små hospitaler, ikke den store mening længere. Vejle vinder i kategorien ‘mellemstort hospital’, men spørgsmålet er, om Vejle Sygehus kan betegnes som et selvstændigt...
Bør lille Danmark investere så voldsomt i strålekanoner De københavnske politikere lader sund fornuft og rationel forvaltning vige for vankundighed parret med lokalpolitiske interesser og personlige ambitioner.
Skriv en kommentarEt enestående værktøj for Danmark
Skriv en kommentar
Læger skal også sige fra Når sygehusledelsen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg vælger at nedlægge en legeplads ved børneafdelingen til fordel for et rygeområde, stiller de indirekte mig i et dårligt lys.
Skriv en kommentarDagens Medicins kåring Vi skal opfordre Dagens Medicin til at undlade at anvende data fra kvalitetsdatabaserne.
Skriv en kommentarVærdi er noget vi skaber for patienten
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
1 kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar