Tusindvis af danske kvinder har fået fjernet et eller begge bryster, fordi de har tegn på tidlige stadier af brystkræft. Men nu stiller forskning spørgsmålstegn ved, om der overhovedet er en effekt af behandlingen, skriver MetroXpress. Ny forskning viser, at at behandlingen for såkaldt ‘stadie 0’-brystkræft – også kaldet DCIS – måske er helt uden effekt. Konklusionen kommer fra forskere i JAMA Oncology, der har fulgt 108.000 amerikanske kvinder med forstadier til brystkræft i 20 år. Målet med undersøgelsen var...
Middel mod brystkræft kan give mentale bivirkninger Forskere kortlægger bivirkninger ved tamoxifen og finder frem til lægemiddel, der kan beskytte hjernen.
Skriv en kommentar
Danske bidrag på ESMO imponerer Danskere forskere havde kufferten fyldt med interessante forskningsresultater, da de tog til årets største kræftkongres på europæisk jord. Her kommer et overblik over de danske bidrag til ESMO. Heriblandt store medicinske forskningsresultater ved livmoderkræft og ved solide tumorer med HER2-mutation.
Skriv en kommentarFlere nye tilgange til behandling er præsenteret på ASCO Der er på årets kongres for American Society of Clinical Oncology præsenteret flere resultater, der peger på nye måder at gå til patienter med forskellige former for kræft. Heriblandt i forhold til stråleterapi ved endetarmskræft og spændende resultater fra NATALEE-studiet og INDIGO-studiet.
Skriv en kommentar
Svenske læger er bedre end danske til at sikre aktiv opfølgning på kræftsymptomer Praktiserende læger i Sverige er bedre deres danske kollegaer til at gennemføre en mere opfølgning på patienter, som de tidligere har sendt hjem efter undersøgelse af potentielle kræftsymptomer. Det viser nyt dansk studie.
Skriv en kommentarPatienter med symptomer fra mave og tarm havner ofte i forkerte kræftpakkeforløb Hver tyvende patient, som frikendes for kræft, bliver henvist til et nyt kræftpakkeforløb inden for seks måneder. Særligt mave-tarm-patienter gennemgår flere kræftpakkeforløb, inden diagnosen stilles, viser nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Nyere medicin giver ikke øget kræftrisiko i bugspytkirtlen GLP-1 analoger og DPP-4 hæmmere adskiller sig ikke fra øvrige blodsukkerreducerende lægemidler i forhold til betændelse eller kræft i bugspytkirtlen.
Skriv en kommentar
Hjertesvigtpatienter har øget kræftrisiko Almindelige kræftformer som lunge-, hud- og tarmkræft forekommer langt hyppigere blandt patienter med hjertesvigt end i den øvrige befolkning, viser undersøgelse fra Odense Universitetshospital.
Skriv en kommentarAspirin skal tages i fem år for at opnå beskyttelse mod kræft Aspirin og andre NSAID-midler kan mindske risikoen for at få tarmkræft markant, mener danske forskere.
Skriv en kommentar