I bestræbelserne på at få så sikre lægemidler som muligt er det en god udvikling, at medicinalfirmaerne i stigende grad bruger ældre patienter i medicinske forsøg med nye lægemidler. Det siger Steffen Thirstrup, overlæge og kontorchef i Lægemiddelstyrelsens lægemiddelgodkendelse. »De seneste mange ansøgninger fra medicinalfirmaerne viser, at de er blevet bedre til at inkludere ældre patienter. Det er en god udvikling, fordi det vil skabe et mere sikkert grundlag for at give de ældre medicinen,« siger Steffen Thirstrup. »Nye lægemidler...
Stormøde i Sundhedsstyrelsen sætter fokus på ældre og medicin Institut for Rationel Farmakoterapi i Sundhedsstyrelsen holder et stormøde, hvor fokus bliver, at det kan give bivirkninger, når ældre får flere lægemidler.
Skriv en kommentar
IRF: Antidepressiv medicin til demente skal genovervejes I en stor undersøgelse konkluderer en gruppe forskere, at antidepressiv medicin til Alzheimers-patienter ikke er bedre end placebo.
Skriv en kommentar
Sundhedsordførere vil ruske op i Medicinrådet efter ny kortlægning om afviste kræftlægemidler Danmark skal være flittigere og hurtigere til at tage nye lægemidler i brug, siger flere sundhedsordførere. Meldingen kommer, efter at en ny kortlægning viser, at Medicinrådet i de seneste tre år har afvist lige over halvdelen af al ny kræftmedicin.
1 kommentar
Begrebet ‘forebyggelige indlæggelser’ har en forkert klang, mener akutchef Overalt i landet forsøger man med større eller mindre succes at forebygge unødige indlæggelser af ældre borgere. Men modsat nogle af sine kolleger mener Poul Henning Madsen, cheflæge for akutafdelingen på OUH, at vi bør undgå at pege fingre ad kommunerne.
Skriv en kommentar
Polyfarmaci-studie: Hvert fjerde lægemiddel fjernet ved eftersyn af ældres medicin Der er klare fordele ved at lave en grundig gennemgang af den medicin, som ældre borgere med polyfarmaci tager, viser et studie.
1 kommentar
Statsminister i åbningstale: Det nære sundhedsvæsen er blevet forsømt Det har været det rigtige valg at skabe højt specialiserede supersygehuse, men undervejs er det nære sundhedsvæsen blevet forsømt, sagde statsminister Mette Frederiksen under Folketingets åbningstale.
Skriv en kommentar
Tre studier og en millionbevilling skal gøre læger klogere på hjertepatienter Forskere og læger fra Herlev og Gentofte Hospital samt Københavns Universitet har modtaget 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at blive klogere på, om ny medicin eller tidlig diagnostik kan forbedre prognosen for hjertepatienter.
Skriv en kommentar
Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboere undgår tur på hospitalet En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet.
Skriv en kommentar
Nordjysk projekt reducerer genindlæggelser med 20 pct. En ansættelse af en forløbskoordinerende sygeplejerske og epikriser i hånden ved udskrivelse er nogle af de tiltag, der har hjulpet med at reducere antallet af indlæggelser i Aalborg Kommune.
1 kommentarTablet på vej mod godkendelse som tillægsbehandling af type 1-diabetes SGLT2-hæmmeren Forxiga kan få godkendelse som tillægsbehandling til patienter med type 1-diabetes.
Skriv en kommentarMedicinrådet udskyder behandlingsvejledning for type 2-diabetes En række henvendelser har fået Medicinrådet til at skyde behandlingsvejledning for type 2-diabetes. I stedet sætter rådet gang i behandlingsvejledning til hiv og psoriasis.
Skriv en kommentar