Når gravide spiser meget fisk, har deres børn mindre risiko for at få astma. Det viser ny forskning fra Statens Serum Institut og Center for Føtal Programmering. Resultaterne stammer fra en stor danske befolkningsundersøgelse, Bedre Sundhed for Mor og Barn BSMB, hvor kvinder, der var gravide i perioden 1996 – 2002, under graviditeten mindst to til tre gange om ugen spiste varme retter eller en mad eller sandwich med fisk. Siden har forskere siden fulgt op på, hvad bl.a. kvindernes kostvaner...

Astma ligger i generne Astmapatienten er allerede patient ved fødslen, viser nyt dansk studie, der blev fremlagt på EAACI tirsdag. Resultaterne forkaster teorien om, at astma udløses af rs-virus.
Skriv en kommentarKliniske studier undervurderer børns bivirkninger ved astmamidler Danske forskere finder i praksis har flere alvorlige bivirkninger ved brug af astmamedicin end der er observeret i kliniske forsøg, der ligger til grund for midlerne godkendelse.
Skriv en kommentarKombinationsmedicin er bedst for ældre KOL-patienter Behandling, som både åbner luftvejene og reducerer inflammation, ser ud til at være den bedste medicin for ældre med KOL. Især hvis de også lider af astma.
Skriv en kommentar
Astmabørn er født med reduceret lungefunktion Resultater af undersøgelse fra Dansk Børneastma Center øger fokus på de påvirkninger gravide udsættes for under svangerskabet
Skriv en kommentarMors antibiotika kan give barnet astma Børn af mødre, der har indtager antibiotika under graviditeten, har 20 pct. højere risiko for at udvikle astma.
Skriv en kommentar
Lav fødselsvægt er ikke en risikofaktor for børneastma Amerikanske forskere konkluderer, at fødselsvægten ikke har nogen effekt på risikoen for at udvikle astma inden for de første seks leveår.
Skriv en kommentar
Overlæge: Småbørn med akutte astmasymptomer skal behandles med hurtigtvirkende beta2-agonister Et dansk studie viser, at det gavner helt små børn under seks år, hvis de ved akutte astmasymptomer behandles med hurtigtvirkende beta2-agonister. Det bør være standard i behandlingen af små børn med astmasymptomer, i stedet for at vi prøver at gætte os frem til, hvem der skal have denne form for behandling, og hvem der ikke skal, siger overlæge og lærestolsprofessor Bo Chawes.
Skriv en kommentar
Jens Ulrik Stæhr Jensen: Man skal ikke lide i årevis med kronisk hoste I dag har speciallæger gode muligheder for at finde årsagen til kronisk hoste og behandle tilstanden. Derfor bør danskere heller ikke acceptere, at de går rundt i årevis og hoster, når vi nu kan hjælpe dem, siger overlæge og professor Jens-Ulrik Stæhr Jensen.
Skriv en kommentar
Blodprop øger risikoen for astma og åndenød Dansk forskning har tidligere koblet blodpropper i ben og lunger til øget risiko for en hospitalsdiagnose med astma eller åndenød. Nu viser et nyt studie, at blodpropper i ben og lunger også er associeret til øget risiko for mildere former for astma og åndenød. Det er noget, som vi skal være opmærksomme på hos patienterne, siger professor og ph.d. bag studiet.
Skriv en kommentar
KOL er ikke bare KOL: De kliniske forskelle kan have betydning for behandling Der kommer i disse år større fokus på, at KOL ikke bare er KOL, men at lungesygdommen kan have forskelligt udgangspunkt. Ny dansk forskning kortlægger forskelle mellem personer med KOL på grund af rygning og personer med KOL på grund af alvorlig astma i barndommen.
Skriv en kommentar
Ulighed i behandlingen af sygdom blandt børn har store konsekvenser Børn fra familier med færre ressourcer har større risiko for dårligere behandling og akutte kontakter til sundhedsvæsenet, viser ny rapport fra Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut.
Skriv en kommentar