15. januar var der ansøgningsfrist for den proces, hvor hospitaler rundt om i landet kan byde ind på de specialfunktioner, der er angivet i de nye specialvejledninger. På basis af denne ansøgningsproces udarbejder Sundhedsstyrelsen en specialeplan, som er en overordnet beskrivelse af, hvilke sygehuse der behandler hvad. I sidste uge kunne Epilepsinyhedsbrevet så berette, at Aarhus Universitetshospital har lagt billet ind på at udføre epilepsikirurgi. Som det er i dag, er det kun Rigshospitalet, som udfører denne form for...

Tendentiøs bortdømmelse af Skive Sundhedsstyrelsen har udvist dårlige dømmekraft og manglende evne — eller vilje — i sin behandling af fertilitetsindsatsen i Region Midtjylland.
Skriv en kommentarSom man råber i skoven får man svar Tanker vedrørende DAK-E’s spørgeskema til patienttilfredshedsundersøgelse
Skriv en kommentarIngen lægefaglig indikation ved drengeomskæring Sundhedsstyrelsens vejledning i religiøs amputationsprocedure på mindreårige drenge hænger ikke sammen.
Skriv en kommentarÅbent brev til Lægeforeningen: Tag afstand fra omskæring Åbent brev til Den Almindelige Danske Lægeforening ved formand Andreas Rudkjøbing:
Skriv en kommentarVolumen og kvalitet — to sider af samme mønt? Specialeplanen bør også inkludere, hvem der kan udføre behandlingerne, så private tilbud tænkes bedre ind i planlægningen af den offentlige patientvolumen.
Skriv en kommentar
Giv ikke magten tilbage til regionerne Med de kræfter, der aktuelt er sluppet løs, må man frygte, at vi vender tilbage til en tilstand, hvor lokalpatriotiske mere end patientinteresser får en central rolle.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
1 kommentar
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar