Vi skal blive bedre til at tage os af de akutte patienter i Danmark. Derfor skal vi have et nyt, lægeligt speciale i akutmedicin. Det vil især styrke indsatsen for mennesker med almindelige sygdomme og give større lighed i sundhed. Vi er nået langt, og vi gør det godt i dag på vores fælles akutmodtagelser. Men i Region Midtjylland er vi overbeviste om, at et nyt lægeligt speciale i akutmedicin i højere grad vil sikre patienterne relevant undersøgelse og behandling....
Easyhaler-initiativ er ikke slået fejl Besparelser kan realiseres på flere forskellige måder, i kraft af at nye produkter på markedet lægger sig prismæssigt tæt på de billigste produkter, og de etablerede produkter sænker deres pris for ikke at miste markedsandele.
Skriv en kommentarLad børnelæger tage sig af syge børn Region Midtjylland bør organisere sig på det akutte område, så akut syge børn fortsat bliver håndteret af de mest kompetente sygeplejersker og læger
Skriv en kommentarHvad har stritører og skæve næser med omskæring at gøre? Overlæge Henri Goldstein er enig i, at der ikke er lægelig indikation for omskæring af drenge, følgelig må hans argumentation være dogmatisme.
Skriv en kommentarOffentliggørelse forlænges ikke af sagsbehandlingstider Varigheden af den periode, hvor en afgørelse offentliggøres på nettet, er uafhængig af sagsbehandlingstiden.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
1 kommentar
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar