Overlæge til lungemedicinsk afsnit, Medicinsk Afdeling, Slagelse Sygehus – quicknr. 19941

Dette job er udløbet

Slagelse Sygehus

Overenskomstansat overlæge i
Intern medicin: lungemedicin eller intern medicin

En stilling som overenskomstansat overlæge i intern medicn: lungemedicin eller intern medicin, Slagelse Sygehus er ledig til besættelse.

Lungemedicinsk funktion
Du bliver overlæge i en voksende funktion, der består af et stort sengeafsnit og en ambulant funktion. Den lungemedicinske funktion er i øjeblikket normeret med en specialeansvarlig overlæge, tre speciallæger og uddannelseslæger.
Sengeafsnittet har 27 senge, hvoraf fire senge i afsnittet betegnes modtagesenge, hvor der bl.a. udføres NIV og hvor afsnittets mest observationskrævende patienter ligger. I de lungemedicinske senge ligger fortrinsvis patienter med lungemedicinske diagnoser, men ud over disse også intern medicinske patienter, der ligger på alle medicinske afsnit på sygehuset. Ved årsskiftet 2017/18 står endnu en ny sengebygning færdig på sygehuset, og lungemedicinsk afsnit skal for det stationæres vedkommende flytte ind i disse nye omgivelser.

Lungemedicinsk ambulatorium udreder og behandler lungemedicinske patienter på hovedfunktionsniveau, primært KOL, astma og infektioner. Lungecancerudredning foregår i tæt samarbejde med lungemedicinsk afsnit på Næstved Sygehus, der er en del af samme afdeling.
Ambulatoriet havde i 2015 2.500 ambulante besøg. Dette antal forventes øget i de kommende år.
Bronkoskopifunktion skal opbygges i forbindelse med udvidelse af akutsygehuset i de kommende år. Lungecancerudredning vil dog fortsat foregå via Næstved Sygehus og siden Køge Sygehus, når sygehusplanen er fuldt udbygget.

Lungemedicinsk-gastroenterologisk-reumatologisk afdeling
I forbindelse med flytningen af de akutte medicinske funktioner fra Næstved Sygehus til Slagelse Sygehus i foråret 2016 oprettedes tre nye afdelinger:

  • Lungemedicinsk-gastroenterologisk-reumatologisk Afdeling
  • Kardiologisk-endokrinologisk Afdeling
  • Neurologisk-geriatrisk Afdeling

Lungemedicinsk-gastroenterologisk-reumatologisk afdeling har afdelingsledelse bestående af en ledende overlæge og en ledende oversygeplejerske, og hvor hvert speciale har separat afsnitsledelse bestående af specialeansvarlig overlæge og afdelingssygeplejerske. Afdelingen har i alt 71 stationære senge fordelt på 3 sengeafsnit samt omfattende ambulant virksomhed inden for specialerne. Afdelingen har 23 speciallæger samt hoveduddannelseslæger i lungemedicin, gastroenterologi og reumatologi samt almen medicin, geriatri og onkologi. Herudover introstillinger til intern medicin.

Forvagtsfunktionen varetages primært af Akutafdelingen såvel skader som indlæggelser modtages i Akutafdelingen. Afdelingen deltager i undervisning på 2. semester på kandidatdelen af medicinske studenter fra Københavns Universitet, og til afdelingen er knyttet tre kliniske C-lektorater.
Afdelingen har desuden et forskningslektorat tilknyttet Syddansk Universitet med fem ph.d.-studerende i afdelingen. Forskning planlægges udvidet med flere ph.d.-studerende.
Der afholdes fælles morgenkonferencer med undervisning dagligt. Middagskonferencer afholdes dagligt i de enkelte specialer.

Slagelse Sygehus
Slagelse Sygehus er i sygehusplanen et af regionens fire akutsygehuse, hvorfor sygehuset blev udvidet betragteligt med en akutafdeling, ny intensiv afdeling og nyt kardiologisk afsnit i 2013. Yderligere nyt byggeri med pædiatri, gynækologi og obstetrik samt nye sengeafsnit til medicinske funktioner er påbegyndt og står færdigt årsskiftet 2017/18. Slagelse Sygehus rummer udover ovennævnte tre medicinske afdelinger: neurologi, anæstesi med intensiv og intermediær afsnit, parenkymkirurgi, karkirurgi, ortopædkirurgi, radiologi, klinisk biokemi, klinisk mikrobiologi, patologi og herudover en stor akutafdeling.

Region Sjælland har et befolkningsgrundlag på 820 000 borgere, der betjenes af Køge-Roskilde Sygehus, Holbæk Sygehus, Nykøbing F. Sygehus samt Næstved-Slagelse-Ringsted Sygehus.

Om stillingen
Overlægen vil indgå i afdelingens lungemedicinske team og vil deltage i stuegang og ambulant funktion. I tillæg til de kliniske opgaver skal overlægen deltage i opbygning af bronkoskopifunktion og lungefunktionsundersøgelser. Det forventes, at overlægen i lighed med alle de øvrige overlæger på afdelingen deltager i uddannelse af læger i hoveduddannelse og introduktionsuddannelse.
Lægen indgår i bagvagtslaget, der deles med kardiologisk-endokrinologisk afdeling med alternerende tilstedeværelse på geografien/tilkald.

Vi tilbyder

  • Godt arbejds- og undervisningsmiljø
  • Gode efteruddannelsesmuligheder
  • Godt lægefagligt miljø, både inden for specialet og inden for den interne medicin
  • Velfungerende tværfagligt samarbejde
  • Engagerede kolleger
  • Kort kommunikationsvej til ledelsen
  • Et akutsygehus i vækst
  • En afdeling med stort udviklingspotentiale
  • Mulighed for at præge udviklingen af det lungemedicinske speciale

Kvalifikationer
Stillingen ønskes besat med en speciallæge i intern medicin: Lungemedicin eller intern medicin.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst og tillæg efter forhåndsaftaler og forhandling.

Yderligere oplysninger
Ledende overlæge Thor Brygge, 58 55 95 00 / 20 37 16 21, thbr@regionsjaelland.dk

Du kan læse mere om Slagelse Sygehus på vores hjemmeside.

Ansøgningen bedes udformet således, at du forholder dig konkret til de syv lægekompetencer.

Ansøgningen sendes til
Slagelse Sygehus
Ledende overlæge Thor Brygge
Medicinsk Afdeling 1
Ingemannsvej 30
4200 Slagelse
thbr@regionsjaelland.dk

Ansøgningsfrist 29.08.16

Om Region Sjælland
Vi er regionens største arbejdsplads med mere end 17.000 medarbejdere og et budget på 17 mia. kroner. Vi løser opgaver inden for sundhed, psykiatri og regional udvikling og driver en række sociale institutioner. Klik ind på www.regionsjaelland.dk og læs mere om regionens opgaver, struktur og geografi. Du finder os også på Facebook, Twitter og LinkedIn.