af Martin A. Nørgaard, uddannelsesansvarlig overlæge, lektor, dr.med. Jan Jesper Andreasen, professor emeritus, ph.d. Jørn Sollid, pensioneret overlæge, Jens Grønlund, ledende overlæge Hjerte-Lungekirurgisk Afd., Aalborg Universitetshospital. Indledningsvis vil vi gerne ønske Rigshospitalets Hjertekirurger tillykke med, at de nu som os i Aalborg også er begyndt at udføre minimal invasiv hjertekirurgi i form af koronar bypass kirurgi via små huller uden at åbne brystbenet. Vi undrer os imidlertid over, at man i Dagens Medicin nr. 7/22 kunne læse, at ‘de (Susanne Holme...

Uligheden er en stopklods for at undgå blodpropper: For de kan forebygges DEBAT: En øget forebyggelsesindsats er en af de knapper, man fra politisk hold kan skrue på for at forebygge blodpropper, skriver Hjerteforeningen.
Skriv en kommentar
Aalborg vinder igen: Kvalitetsdata bruges aktivt til at løfte behandlingskvaliteten Aalborg Universitetshospital vinder igen i år delkåringen som bedst inden for hjerte-kar-området i Dagens Medicins vurdering af Danmarks Bedste Hospitaler 2022. Hospitalet klarer sig godt på tværs af alle bedømte behandlinger inden for hjerte-kar-området.
Skriv en kommentar
Vinder af hjerte-kar-området: Vi har konstant fokus på kvaliteten Aalborg Universitetshospital vinder i den samlede vurdering af kvalitetsdata for hjerte-kar-området. Afstanden ned til sidste års vinder, Odense Universitetshospital, er marginal.
Skriv en kommentar»Det er rigtig morsomt, at Riget gør dette her« Jan Jesper Andreasen, specialeansvarlig overlæge på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling ved Aalborg Universitetshospital, var den første kirurg til at udføre ’mini-mitralen’ på dansk jord. Det var i 2005.
Skriv en kommentarHjerte-CT i udredningen af patienter mistænkt for iskæmisk hjertelidelse Det drejer sig ikke blot om antallet af undersøgelser, men i høj grad også om tolkningen af den enkelte undersøgelse.
Skriv en kommentarLæger er ikke idioter som kan bestikkes med en kuglepen I Holland deles udgifterne til efteruddannelse mellem sygehuset og medicinalvirksomheden. Udover at det sikrer kvalitet og faglighed, så sikrer det også dobbelt så mange penge til efteruddannelse.
2 kommentarer
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
1 kommentar
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar