Speciallæge, RehabiliteringsCenter for Muskelsvind
RehabiliteringsCenter for Muskelsvind (RCFM) søger en speciallæge, som brænder for at gøre en stor forskel for mennesker, der rammes af muskelsvind og ALS. En speciallæge, der er helhedsorienteret og nysgerrig i sin tilgang til brugere og samarbejdspartnere, og som motiveres af at indgå i multidisciplinære samarbejder med højt specialiserede fagprofessionelle kolleger. Som speciallæge hos RCFM vil du få en alsidig og fleksibel hverdag præget af engagement, gode kollegaer og tårnhøj faglighed, og der vil være god mulighed for selv at planlægge en stor del af arbejdstiden.
Om RCFM
RehabiliteringsCenter for Muskelsvind (RCFM) er en selvejende institution, der varetager højtspecialiseret neurorehabilitering af personer med muskelsvind og Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS) i tæt samarbejde med de neurologiske og pædiatriske afdelinger og kommunerne. RCFM er et landsdækkende sengeløst hospital, hvor patient- og pårørendekontakten foregår ambulant eller i patientens hjem. Vi har vores hovedkontor- og afdeling i Århus og en afdeling i Høje Taastrup på Sjælland, og samlet set er der ansat ca. 40 medarbejdere, som udgøres af læger, ergo- og fysioterapeuter, psykologer, sygeplejersker, socialrådgivere og koordinatorer. RCFMs kernevision er at være et højt specialiseret hospital, der naturligt inddrages i rehabilitering, udvikling og forskning inden for neuromuskulære sygdomme både nationalt og internationalt.
Opgaven
Den kommende speciallæge vil blive ansat som enten overlæge eller afdelingslæge alt efter den pågældendes kvalifikationer. Ved en overlægestilling vil speciallægen i samarbejde med direktøren udvælge særlige ansvarsområder. Speciallægen vil indgå i både den faglige og den organisatoriske udvikling af RCFM og med rig mulighed for at meddefinere og medudvikle speciallægens faglige rolle og funktion både internt og eksternt. Speciallægen forventes derfor også at udvise initiativrighed og gåpåmod ift. at identificere muligheder og potentialer.
En stor del af speciallægens tid vil involvere brugerrelaterede opgaver, herunder ambulante møder med brugerne i deres eget hjem eller lægesamtaler hos RCFM. Meget af rådgivningen vil også være telefonisk eller digital, og speciallægen vil indgå i løbende sparring omkring brugernes problemstillinger med kolleger og samarbejdspartnere. Speciallægen forventes at se det som en kerneopgave at holde sig opdateret inden for den nyeste litteratur og forskning vedr. de relevante diagnosegrupper og inden for neurorehabilitering. Det er ikke en forudsætning, at speciallægen er ekspert på området på forhånd. Det er derimod afgørende, at der er et stort drive, engagement og gåpåmod ift. at dykke ned i stoffet og opnå den nødvendige rolle som medicinsk ekspert på en troværdig og overbevisende måde.
Vigtige opgaver:
- Faglig ledelse som skal sikre, at RCFMs opgaver løses på et lægefagligt niveau, der svarer til de samarbejdende hospitalers vidensniveau.
- Ansvar for fordeling af ressourcer på visitation, når direktøren ikke er til stede.
- Rapport- og/eller referatskrivning til samarbejdspartnerne ifm. hjemmebesøg hos brugere. Dertil kommer lægefaglige udtalelser og anden dokumentation.
- Indgå i rollen som medicinsk ekspert, der kan supplere den rehabiliterende tilgang med relevant lægefaglig ekspertviden i brugerforløb, hvor der er en høj grad af kompleksitet og behov for en lægefaglig vurdering og rådgivning.
- Spille en særlig rolle hos brugere ved ALS, Myastenia Gravis og Dystrofia myotonika type 1.
- Indgå i sager, hvor psykiatriske sygdomme kan gøre symptombilledet hos brugeren uklart.
- Planlægning og udvikling af driften.
- Deltagelse i faglige møder og konferencer i indland og udland samt kurser.
- Udvikling af den lægefaglige ekspertise på RCFM.
- Undervisning af både brugere, samarbejdspartnere og fagfolk.
- Møder med diverse hospitalsafdelinger.
- Etablere og opretholde gode samarbejdsrelationer med hospitalsafdelingerne.
- Udarbejdelse af faglige tekster til hjemmeside og anden lign. Kommunikation.
- Oplæg for fagpersoner.
- Deltagelse i strategisk og organisatorisk arbejde.
- Deltagelse og oplæg på faglige konferencer, også internationalt.
- Sparring med Muskelsvindfonden.
Personlige og faglige kompetencer
Det er vigtigt, at du som speciallæge er drevet af en medicinsk og lægefaglig nysgerrighed, foruden en grundlæggende interesse og blik for, hvad en rehabiliterende tilgang betyder for både brugeren og dig som medicinsk ekspert i samarbejdet med andre fagprofessionelle. Det er ikke et krav, at du har konkret erfaring med muskelsvind eller ALS, men det er afgørende, at du har lyst til at dykke med i litteraturen og forskningen og blive ekspert med tiden. Vi prioriterer også højt, at dine kommunikationsevner er stærke både skriftligt og mundtligt, og at du fremstår tydelig, velformuleret og troværdig i din kommunikation.
Som speciallæge hos RCFM skal du trives med at være i kontakt med mennesker ramt af kronisk og ofte meget indgribende sygdom, hvorfor sorg- og krisereaktioner hos både brugere og pårørende skal håndteres med indføling, professionalisme og en vis grad af følelsesmæssig robusthed.
Vi forventer også, at du er netværks- og samarbejdsorienteret og sætter pris på at være del af et multidisciplinært og tværfagligt miljø, og at du værdsætter og selv byder ind i et arbejde præget af arbejdsglæde, engagement og gensidig faglig respekt.
Du kan spejle dig i RCFMs mission og værdier og er i den forbindelse helhedsorienteret i din tilgang og kan arbejde ud fra den biopsykosociale model. Du kan perspektivere problemstillinger og løfte blikket ved behov.
Øvrige kvalifikationer
- Du er speciallæge i relevant speciale, fx samfundsmedicin med socialmedicinsk hovedretning, almen medicin, evt. pædiatri, neurologi og har gerne en bred erfaring som læge med kendskab til flere specialer fra flere forskellige afdelinger, hospitaler (er fortrolig og komfortabel med at samarbejde med flere fag- og specialområder).
- Det er ikke en forudsætning men klart en fordel at have kendskab til det kommunale system.
- Du kan trives med ikke at have behandlingsansvar og motiveres af at klæde andre på til at udføre opgaven (kolleger og samarbejdspartnere).
- Du kan prioritere mellem brugerrelaterede og organisatoriske opgaver.
Andet: Speciallægen vil som udgangspunkt have sine primære gang på afdelingen i Aarhus med ca. 6 dages planlagte dage om måneden i afdelingen i Høje Taastrup. Der er mulighed for at vende ’modellen’ om, således at det faste hovedsæde for speciallægen i stedet er i Høje Taastrup.
Læs mere om RCFM, opgaverne og profilen i det udvidede stillings- og profilmateriale og søg stillingen på www.muusmann.com/stillinger.
Ansøgningsfrist: Tirsdag den 10. maj kl. 12.00
For yderligere information om stillingerne kontakt: Mia Fruergaard, partner i MUUSMANN, tlf. 21 29 70 79 eller direktør og cheflæge i RehabiliteringsCenter for Muskelsvind, Heidi Aagaard, tlf: 22 65 24 00.