Uddannelsesansvarlig ledende overlæge, Kvindesygdomme og Fødsler, Regionshospitalet Randers Uddannelsesansvarlig ledende overlæge ved Kvindesygdomme og Fødsler, Regionshospitalet Randers

Dette job er udløbet

En stilling som uddannelsesansvarlig ledende overlæge ved Kvindesygdomme og Fødsler, Regionshospitalet Randers, ønskes besat pr. 1. august 2022 eller efter aftale.

Brænder du for god lægelig uddannelse? Har du gode menneskelige- og kommunikative evner? Og er du ambitiøs både på uddannelsens- og faglighedens vegne, så er det dig vi leder efter.

Vi kan tilbyde en spændende stilling, hvor du får mulighed for at tilrettelægge vores uddannelsesforløb og tegne afdelingens uddannelsesprofil indad- og udadtil. I henhold til den nye overenskomst, så er stillingen som UAO nu opklassificeret til uddannelsesansvarlig ledende overlæge, idet afdelingsledelsen har uddelegeret den direkte personaleansvarlige opgave for afdelingens uddannelseslæger, herunder håndtering af uhensigtsmæssige uddannelsesforløb, opfølgning på sygefravær, aftaler og planlægning af ferieafholdelse med videre.

Om stillingens indhold

Vi har et meget velfungerende uddannelsesmiljø på afdelingen, hvor UAO sammen med afdelingens to uddannelseskoordinerende yngre læger, UKYL’er (én på introduktionsniveau, én på afdelingslægeniveau) har tilrettelagt velgennemprøvede uddannelsesprogrammer. Der er løbende møder med cheflægen, ligesom uddannelsen er et fast punkt på de ugentlige speciallægemøder. Afdelingen er godt rated på evaluer.dk, hvor vi scorer i intervallet 5,1-5,4 på tværs af uddannelsesstillinger. Vi lægger stor vægt på en god tone og et godt samarbejde – både tværfagligt og interkollegialt.

Den uddannelsesansvarlige ledende overlæge referer til afdelingsledelsen. Den uddannelsesansvarlige ledende overlæge er sammen med cheflægen ansvarlig for afdelingens videreuddannelse af uddannelsessøgende læger og derigennem for opfyldelsen af den for specialerne godkendte målbeskrivelse. Endvidere samarbejder den uddannelsesansvarlige ledende overlæge med hospitalets uddannelseskoordinerende ledende overlæge om kvalitetssikring, udvikling, tværgående forløb og fælles tiltag.

Den uddannelsesansvarlige ledende overlæge har således fagligt ledelsesansvar for at sikre:
· høj kvalitet i afdelingens videreuddannelse af læger, ved bl.a. at medvirke til at uddannelsen foregår som en integreret del af lægernes daglige kliniske funktioner i afdelingen
· at gældende bekendtgørelser, vejledninger og retningslinjer vedrørende lægelige videreuddannelse følges
· at der følges op på evaluering af afdelingen så vel fra uddannelseslægerne samt fra inspektorordningen
· medvirke til sikring og udvikling af et positiv læringsmiljø og -kultur i afdelingen
· at der i fornødent og relevant omfang efter aftale med afdelingsledelsen er uddelegeret ansvar for uddannelsen til afdelingens øvrige speciallæger med vejlederfunktion

Vi er meget åbne over for ansøgers faglige baggrund hvad angår subspeciale, hvorfor indplaceringen i gynækologisk eller obstetrisk team sker efter kvalifikationer. Såfremt du ikke har erfaring som UAO fra tidligere, da vil du via afdelingen blive tilbudt ‘Kursus for uddannelsesansvarlige overlæger’ i regi af Videreuddannelsesregion Nord – se link. Tilsvarende vil du blive tilbudt uddannelsen som 360 feedback facilitator.

Forskning og uddannelse

Afdelingen har et meget aktivt forskningsmiljø og indgår i flere nationale og internationale kliniske studier. Der er aktuelt 2 kliniske lektorer og 2 eksterne lektorer på afdelingen.

Vi vægter som nævnt uddannelse højt, og forventer at supervision af yngre kolleger betragtes som en naturlig del af det daglige arbejde. Derudover har afdelingen løbende kliniske ophold af medicinstuderende fra Aarhus Universitet, hvor der jf. studieordningen er tilknyttet tre uddannelsesansvarlige prægraduate lektorer, UPL’er, som bl.a. tilrettelægger disse ophold.

Som speciallæge på afdelingen opfordres man til løbende at søge efteruddannelse via kurser og kongresser, ligesom man naturligvis har de overenskomstsikrede efteruddannelsesdage til dette formål.

Om afdelingen og hospitalet

Kvindesygdomme og Fødsler, Regionshospitalet Randers betjener den nordøstlige del af Region Midt med et befolkningsgrundlag på ca. 220.000. Afdelingen har et fælles gynækologisk-svangre/barsel afsnit med 10 senge samt et familieafsnit med 9 senge. Vi har 2.400 fødsler årligt, 3.000 indlæggelser, 1.500 operationer, hvoraf en væsentlig del foretages i dagkirurgisk regi, vi har 34.000 ambulante besøg heraf nogle i et ambulatorium i Grenå Sundhedshus.

Afdelingen har et tæt samarbejde med Aarhus Universitetshospital, idet vi varetager ca. 175 elektive sectioer samt har overtaget funktionen inden for provokeret abort, sterilisation og dysplasi for patienter fra AUH’s optageområde.

Afdelingens normering består af en cheflæge, 12 speciallæger, 3 læger i H-stilling, 2 læger i I-stilling samt 5 AP læger.

Alle speciallæger indgår i bagvagtsfunktionen, der fra september 2022 overgår fra en 10-skiftet til en 12-skiftet tilstedeværelsesvagt.

Afdelingen indgår sammen med Børn og Unge i en klyngeafdeling.
Afdelingens budgetansvar har cheflægen, chefjordemoderen og oversygeplejersken i fællesskab med cheflægen fra Børn og Unge, men lægefagligt refererer speciallægerne til cheflægen inden for eget speciale.

Ansøgere er meget velkomne til at besøge afdelingen eller få yderligere information fra cheflæge Søren Lunde på telefon 28723835 eller mail s.lunde@rm.dk

Løn og aftalevilkår i henhold til overenskomstens aftale for lægelige chefer. Der vil blive indhentet børneattest som forudsætning for ansættelse.

Skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer bedes udfyldt ligesom CV med oplysninger om uddannelse, undervisningserfaring og evt. videnskabelig produktion.

Ansøgningen sendes til Regionshospitalet Randers via nedenstående link ”Søg job” og skal være modtaget senest mandag d. 18. april 2022. Samtaler forventes afholdt i uge 17, 2022.

Det er muligt at læse mere om Regionshospitalet Randers på www.regionshospitalet-randers.dk
Se endvidere link til hospitalets ledelsesgrundlag

Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.

Søg stillingen via “søg job”-knappen.