Afdelingslæge til Blodbank og Immunologi, Aarhus Universitetshospita Vi søger en speciallæge i klinisk immunologi med særlig interesse inden for området fækal mikrobiota transplantation og med dokumenteret forskningsinteresse og -erfaring. Stillingen er en fast stilling, hvor tiden fordeles ligeligt mellem drift og forskning, med tiltrædelse d. 15.03.2022 eller efter aftale. Stillingen er på 37 timer.

Dette job er udløbet

Afdelingen tilbyder
Blodbank og Immunologi, Aarhus Universitetshospital er Region Midtjyllands specialafdeling i klinisk immunologi. Afdelingen har ca. 170 ansatte. Afdelingens opgaver omfatter transfusionsmedicin, diagnostisk immunologi, transplantationsimmunologi og celle/vævsområdet og spænder således fra hovedfunktioner til højt specialiserede funktioner. Et af udviklingsområderne i klinisk immunologi er implementering af transplantation med nye ”sources of human origin” i klinisk praksis, herunder fækal mikrobiota transplantation. Sammen med Lever-, Mave- og Tarmsygdomme varetager afdelingen den kliniske drift af fækal mikrobiota transplantation, hvor afdelingen, siden 2019, har håndteret fæces donorer og fremstillet fæces komponenter.

Blodbank og Immunologi har en målsætning om, at forskning og udvikling skal være en naturlig del af afdelingens kerneopgave. Det Danske Bloddonorstudie (DBDS) og Center for Fækal Mikrobiota Transplantation (CEFTA) er nogle af de overordnede forskningsområder ved Blodbank og Immunologi. DBDS er en stor befolkningsundersøgelse og biobank med over 145.000 inkluderede bloddonorer på landsplan. I DBDS undersøges både forskningsspørgsmål vedr. donorhelbred og bloddonation, men også generelle helbredsrelaterede spørgsmål.

Blodbank og Immunologi tilbyder et job med mulighed for personlig og faglig udvikling, og god kollegial sparring med kompetente og engagerede kollegaer, i en afvekslende og travl hverdag, hvor vi skaber resultater gennem samarbejde.

Stillingsbeskrivelse
Afdelingens driftsopgaver fylder halvdelen af stillingen, og den anden halvdel af stillingen benyttes til forskningsopgaver. Det er en forudsætning for ansættelse, at kvalifikationer til begge dele af stillingen imødekommes.
Du kommer til at arbejde som en del af CEFTA, hvor du varetager opgaver i afdelingens drift, såsom fæcesdonor rekruttering, –screening og -vurdering samt udvikling og kvalitetssikring af fæces komponenter til patientbehandling. Du kommer til at arbejde i et tværfagligt team ved Blodbank og Immunologi med tæt kontakt til bl.a. Lever-, Mave- og Tarmsygdomme og Klinisk Mikrobiologi Afdeling på Aarhus Universitetshospital.
I stillingen kommer du desuden til at deltage aktivt i nye projekter, der igangsættes i afdelingen. Det kan både være i forhold til nye behandlinger, analyser og overvågningsprojekter. Derudover kommer du til at varetage undervisningsopgaver og deltage i den lægelige videreuddannelse i afdelingen, hvor du blandt andet vil varetage rollen som 360 graders facilitator.

Du bliver en del af et voksende videnskabeligt fællesskab. Dine forskningsopgave vil primært være knyttet til DBDS og CEFTA, hvor du udfører selvstændig forskning. For DBDS får du blandt andet forskningsopgaver med særlig fokus på inklusion af donorer. For begge forskningsområder kommer du til at håndtere juridiske problemstillinger og sørge for relevante tilladelser.

Vi forventer at du:

  • er speciallæge i klinisk immunologi
  • er forskningsmæssig aktiv og har forskningsmæssig erfaring på PhD-niveau
  • har forskningsinteresse inden for store befolkningsundersøgelser
  • har erfaring med og interesse i den lægelige videreuddannelse
  • har undervisningserfaring
  • har kendskab til og forståelse for sundhedsjuridiske problemstillinger og processer
  • er udviklingsorienteret og ansvarsbevidst med fokus på høj faglig kvalitet
  • tager ansvar for egen personlig og faglig udvikling
  • er løsningsorienteret også når hverdagen er presset
  • er vant til at planlægge, koordinere og prioritere opgaver
  • er engageret, har en positiv tilgangsvinkel til arbejdet og er villig til at påtage dig nye opgaver
  • er struktureret og har overblikket til at sætte nye projekter i gang og implementere dem som en del af driften
  • har evnen til at kommunikere og samarbejde med kolleger internt og på tværs af specialer og regionsgrænser

Stillingen aflønnes efter gældende overenskomst. Tjenestesteder hos Blodbank og Immunologi, Aarhus Universitetshospital vil være Palle Juul-Jensens Boulevard og i Blodbankens Plasmacenter, Olof Palmes Allé 38, 8200 Aarhus N.
Tiltrædelse den 15.03.2022 eller efter aftale. Ansøgningsfrist den 25.02.2022.
Yderligere oplysninger om stillingen kan indhentes hos Christian Erikstrup, lærestolsprofessor, overlæge, tlf. 30595085, cherik@rm.dk.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.

Søg stillingen via “søg job”-knappen.