Overlæge eller afdelingslæge med interesse i lægemiddelanbefalinger og evidensbaseret medicin til Sundhedsstyrelsen

Dette job er udløbet

Har du lyst til at arbejde med rationel brug af lægemidler og evidensbaseret medicin? Interesserer du dig for lettilgængelig formidling og rådgivning? Så er du måske vores nye kollega.

Om Evidensbaseret medicin
Vi understøtter et evidensbaseret sundhedsvæsen gennem arbejdet med nationale kliniske anbefalinger, anbefalinger om rationel farmakoterapi, anbefalinger for screeningsprogrammer. Derudover har vi ansvaret for organdonation. Vi varetager udbredelse af evidens både gennem udarbejdelse af anbefalinger, vejledninger, notater mv., besvarelse af forespørgsler på enhedens område, sparring med faglige samarbejdspartnere og udarbejdelse af informationsmateriale. Vi arbejder med lægemiddelområdet, herunder rådgivning om lægemidler til praktiserende læger, seponeringslisten og månedsbladet Rationel Farmakoterapi.

I vores enhed arbejder 20 dygtige kolleger. Vi samarbejder om opgaveløsningen i et dynamisk tværfagligt miljø, der omfatter kollegaer med sundhedsfaglig baggrund, samfunds- og folkesundhedsvidenskabelige kandidater og kontorfunktionærer m.v. Vores arbejdsklima er energisk, uformelt og præget af stort fagligt engagement.

Din hverdag hos os
Dit primære arbejdsområde vil være indsatser for rationel farmakoterapi (IRF), men du kan forvente opgaver på flere af enhedens ansvarsområder herunder nationale kliniske anbefalinger.

På IRF vil du primært komme til at arbejde med:

  • Rådgivning og information om lægemidler målrettet læger i almen praksis baseret på den bedst tilgængelige evidens med en transparent og dokumenteret tilgang.
  • Samarbejde med andre aktører på lægemiddelområdet blandt andet de faglige selskaber, kvalitetsenheder i regionerne og de kliniske farmakologiske afdelinger.
  • Faglig rådgivning af Sundhedsministeriet og øvrige myndigheder, herunder løbende besvarelse af folketingsspørgsmål, udvalgsspørgsmål mv.

Afhængig af din profil og enhedens behov, vil du blive tilknyttet andre faglige områder end IRF.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Du er uddannet klinisk farmakolog, speciallæge i almen medicin eller har et andet relevant speciale. Derudover forventer vi, at du:

  • har interesse for lægemidler og evidensbaseret medicin
  • har relevant erfaring inden for ét eller flere af enhedernes arbejdsområder
  • har gode kommunikative evner – både på skrift og tale, da undervisning og formidling fylder en del i stillingen
  • evt. har erfaring med organisatorisk arbejde eller formidlingsopgaver.

Herudover forventer vi, at du trives i et travlt og tværfagligt miljø. Du skal kunne arbejde selvstændigt med mange bolde i luften, og du skal være god til at koordinere og formidle klare budskaber.

Vi tilbyder
Et spændende job med udfordrende og afvekslende opgaver, hvor du vil få indsigt i et bredt spektrum af nationale sundhedsfaglige problemstillinger. Arbejdsopgaverne giver mulighed for kontakt til mange forskellige aktører i sundhedsvæsenet. Du vil få rig mulighed for at udvikle dig og lære nyt.

Om ansættelsen
Afhængigt af kvalifikationer sker ansættelsen som overlæge eller afdelingslæge.

Ansættelse som overlæge sker i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er placeret i gruppe 1 (lr. 37).

Ansættelse som afdelingslæge sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Yngre Læger.

Ansættelsen forudsætter speciallægeanerkendelse.

Kontakt os gerne 
Få mere at vide om stillingen ved at ringe til enhedschef Britta Tendal Jeppesen på tlf. 2371 9761 eller overlæge Camilla Krogh på tlf. 2052 64 29.

Er du interesseret?
Klik på “Søg job” og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i 3. Du kan læse mere om os på www.sst.dk.

Sundhedsstyrelsen har røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.